Francuska salata

    Francuska salata

    Salata je vrsta hrane koja se obično jede kao prilog uz glavno jelo. Internacionalne salate su rado viđene i kušane uz bosanske specijalitete. Danas možete uživati u raznim internacionalnim salatama, a to su: ruska, francuska, grčka, šopska salata, itd.

     

    Sastojci:

    5 tvrdo kuhanih jaja (10 minuta),

    • 300g kuhane mrkve,
    • 500 ml majoneze,
    • 200 g kiselih krastavaca,
    • 300 g kuhanog graška,
    • 600 g kuhanog krumpira
    • 5 malih žlica senfa.

       

    Priprema:

    Najbolje je uzeti zamrznutu kombinaciju graška i mrkve koje potom stavite u vruću vodu zajedno s krompirom koji ste prethodno narezali na sitne kockice. Nakon što se sve to skuha, dobro procijedite i pomiješate s prethodno skuhanim i sitno izrezanim jajima i narezanim kiselim krastavcima.

    Kada ste promiješali smjesu uzmete majonezu i malo senfa te sve dobro promiješate da majoneza dobro upilje sve sastojke. Drugi dan nakon što se dobro ohladila, poslužite je uz neko meso, ili nešto drugo po vašem izboru.