Fudbaler Juventusa kupio psa u Sarajevu

Poznati argentinski fudbaler italijanskog prvaka Juventusa Paulo Dybala kupio je nedavno psa u Sarajevu, od uzgajivača Nedima Šute.

Foto: Instagram

Pas po imenu Bowen zvanično je stigao u Italiju, potvrdio je na svom Facebook profilu vrsni naučnik, specijalista za ponašanje pasa, kinološki sudija, uzgajivač akite, trener kućnih ljubimaca i organizator izložbi Nedim Šuta.

“Ogromno hvala ide Mersiha Musabašić i Faustu Zambotti što su mu obezbijedili put do Paulo Dybala i Oriane Sabatini kući. Čestitamo ponosnim vlasnicima, Paulu i Oriani, i znamo da će ovo krzneno čudovište biti nevjerovatno dobro za vašu voljenu porodicu. Hvala vam na povjerenju u naučni i stručni pristup. I ljubav!”, napisao je Nedim na svom profilu.

Bowen officially arrived to Italy! Enormous thank you goes to Mersiha Musabasic and Fausto Zambotto for securing his way…

Posted by Nedim Šuta on Ponedjeljak, 8. Februar 2021.

 

Podsjećamo, Nedim Šuta jedini je specijalista za ponašanje ljudi i životinja u regiji, kojeg je kao eksperta prepoznala Svjetska kinološka organizacija FCI, Američki kinološki klub i Japanski kinološki klub. Doktor je bioloških nauka i specijalista bihevioralne biologije, te osnivač i vlasnik jedine registrirane uzgajivačnice pasa pasmina Američka akita i Shiba inu u Bosni i Hercegovini. Dobitnik je brojnih nagrada širom svijeta zbog kojih se Dybala odlučio da baš od njega nabavi psa. Do njihove saradnje došlo je nakon izložbe i seminara održanog u Vicenzi u Italiji, a psa je poželjela imati Dybalina zaručnica Oriana. Inače, Dybala je bio jedan od najboljih prijatelja bh. reprezentativca Miralema Pjanića dok je igrao u Juventusu.

Zato što jedan članak nije dovoljan…

NEDIM ŠUTA – NAUČNIK KOJI RJEŠAVA PSEĆE OTKRIVAJUĆI LJUDSKE PROBLEME

SPECIJALISTA NEDIM ŠUTA – MAČKE KAO MAGOVI NOVOG DOBA

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content