Future rewired – otvorene prijave za Sarajevo Innovations Festival 2023

Sarajevo Innovations Festival (SIFI) je smotra studentskih radova iz oblasti elektrotehnike, informacionih tehnologija, mašinstva i drugih srodnih oblasti.

Ove godine, po sedmi put Udruženje studenata Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu (STELEKS) organizuje smotru inovativnih studentskih radova.

Sarajevo Innovations Festival (skraćeno SIFI) je smotra studentskih radova koja okuplja studente tehničkih fakulteta iz Bosne i Hercegovine i regije, a osnovana je 2016. godine od strane tadašnjeg upravnog odbora STELEKS-a. Pored predstavljanja studentskih radova, koji je takmičarskog karaktera, SIFI također ima i edukativni karakter u vidu predavanja i radionica koje obrađuju teme vezane za studente i nauku općenito. Cilj SIFI-ja je da podstiče studente na inovativnost i pisanje radova, te da postane svojevrstan sajam tehnike i nauke od kojeg će korist imati i studenti i firme koje odluče da budu dio ovog projekta.

Predajom naučnih radova, učesnike ocjenjuju recenzenti, istaknuti profesori i stručnjaci u oblasti tehnike i tehnologije, na osnovu čijih ocjena se donosi odluka koji radovi će imati šansu da budu prezentovani na smotri. U takmičarskom dijelu smotre, radovi svih učesnika će biti ocijenjeni od strane komisije po sljedećim kriterijma:

  1. Aplikativnost
  2. Inovativnost
  3. Usklađenost sa IEEE formatom
  4. Prezentacija

 

Na osnovu zbira svih ocjena formira se rang lista, a najbolji radovi bivaju nagrađeni.

Prva tri mjesta očekuju vrijedne novčane nagrade:

  1. mjesto: 1000 KM
  2. mjesto: 700 KM
  3. mjesto: 500 KM

 

Ali, to nije sve! Posebna nagrada „dr. Branislava Peruničić“ će biti dodijeljena najbolje ocijenjenom studentskom radu od strane svih učesnika u vrijednosti od 200 KM. Također, svi radovi će biti objavljeni u zborniku radova, koji će biti dostupan svim sudionicima smotre.

SIFI 2023 održat će se  21. oktobra ove godine, a prijave za radove su već otvorene i traju do 1. oktobra. Pozivamo sve studente da prijave svoje radove putem web stranice www.sifi.ba.

Instagram : sarajevoinnovationsfestival

Facebook : Sarajevo Innovations Festival

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content