Futuristički svemirski brod ili budući aerodrom

Prvi utisak koji posmatrač dobije gledajući u sliku mogućeg izgleda London Britannia Airport-a jeste da se ustvari radi o nekom svemirskom brodu ili kakvoj sceni iz filmova naučne fantastike

Aerodrom bi sadržavao četiri piste (uz moguću nadogradnju novih) koje bi plutale i bile zavezane za morsko dno.  Praktičnost se ogleda i u blizini podvodnog željezničkog tunela, koji bi povezivao putnike sa središtem Londonom, kao i europskim željezničkim mrežama. Piste bi se mogle pomjerati i tako bi se izbjeglo odlaganja letova zbog vjetrova i same turbulencije. Takođe, pritužbe na buku bile bi smanjene na minimum, budući da bi trebalo da se nalazi na Temzinom estuaru.

U planiranju su se uzele u obzir sve finese koje čine jedan let  pa Jan Malkhi, direktor projekta iz Genslera ističe “Pošto je ovo plutajući aerodrom, mogao bi biti smješten na optimalne lokacije u zavisnosti od seoba ptica, putanja leta i drugih faktora. Projekat nudi veliku fleksibilnost“.

Ukoliko projekat bude usvojen planirana je i transformacija zračne luke Heathrow u eko grad koji bi pružo domove za 300.000 ljudi.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content