Putovanja u Gardaland, zabava za male i velike! VERONA & SIRMIONE

GARDALAND – najveći i najljepši zabavni park u ovom dijelu Evrope, nalazi se u blizini jezera Lago di Garda, a omiljeno je odredište za porodični odmor. Brojne su atrakcije koje uveseljavaju i djecu i odrasle: dolina kraljeva, svijet gusara, brzaci prašume, bijeg iz Atlantide, leteći otok, šoljice koje se okreću, voz Gardaland Express, grad Divljeg zapada, arapski suk, čarobno drvo, plavi tornado, vrtuljak Ikarus, svemirska vrtoglavica, najluđa kuća na svijetu, viteški turniri, predstave s delfinima, brojne parade i show predstave. Čim uđete kroz glavna vrata Gardaland-a, sve brige, problemi, općenito cijeli svoj dotadašnji život ostavljate ispred tih vrata. Prolazeći kroz vrata opet postajete ono malo dijete kojemu je najvažnije igrati se cijeli dan, biti sretan i ne misliti ni na šta drugo osim zabave.

Gardaland

 

Termin putovanja: 17.11 – 20.11.2022. / 4 dana – 2 noćenja;   Prevoz: Autobus

Cijena aranžmana po osobi:

Hotel 3*SAMO ZA REZERVACIJE DO 01.11.2022.CIJENA ZA REDOVNE REZERVACIJE
min 30 uplata399 KM439 KM
Mogućnost polaska iz: Sarajevo, Visoko, Kakanj, Zenica, Žepče, Maglaj, Doboj..

 

KRATAK PREGLED PUTOVANJA:

I DAN / SARAJEVO – VERONA / 17.11.2022.

Polazak autobusa iz Sarajeva ispred Zemaljskog Muzeja u 22:00h. Mogućnost polaska iz sljedećih mjesta: Vogošća, Ilijaš, Visoko, Zenica, Maglaj, Žepče, Doboj. Vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju uz kraća zaustavljanja radi odmora. Noćna vožnja prema Italiji.

II DAN / VERONA / 18.11.2022.                     

Dolazak u Veronu u podnevnim satima, nakon čega slijedi odmor i predah, te fakultativni obilazak grada. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

III DAN / GARDALAND / 19.11.2022.

Doručak u hotelu. Fakultativni polazak prema Gardalandu. Naše putovanje u Gardaland danas je na vrhuncu kako za djecu tako i za odrasle. Cjelodnevni boravak u zabavnom parku Gardaland (doplata za ulaznicu i prevoz) sa brojnim atrakcijama smještenim unutar tematskih cjelina: La Valle dei Ra (svijet Drevnog Egipta), Corsari (svijet gusarskih avantura), Tunga (život u Tropskoj prašumi Afrike), Rio Bravo (Divlji zapad), Jungle Rapids (brzaci Džungle), Fuga de Atlantide (mistični svijet potopljene Atlantide). Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Foto: Pixabay – postcardtrip

IV DAN / VERONA – SIRMIONE – SARAJEVO / 20.11.2022.

Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela i fakultativni polazak prema gradiću Sirmione. Po dolasku u Sirmione, slijedi fakultativni obilazak grada. Sirmione je gradić na jezeru Garda. Nalazi se na samom kraju poluotoka Sirmio, koji je dugačak, tanki pojas zemlje koji strši u južni kraj jezera Garda. Odmah vas dočekuje dvorac Scaligero, iza kojeg se nalazeuske ulice i uličice koje je užitak istraživati. Prema sjevernom kraju grada, poluotok je ispunjen drvećem i vrtovima, vilama i toplicama, a na samom vrhu poluotoka nalazi se plaža Jamaica i ostaci antičke rimske vile. Slobodno vrijeme. Nakon obilaska slijedi povratak po ostatak grupe koji nije krenuo u Sirmione, te nastavak vožnje prema Bosni i Hercegovini preko Italije, Slovenije i Hrvatske sa usputnim zadržavanjima po potrebi grupe. Dolazak u Sarajevo u ranim jutarnjim satima.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content