GirlTHing za svoj 4. rođendan poklanja laptope

Udruženje mladih žena “GirlTHing” u decembru mjesecu obilježava 4 godine svog rada na na razvoju mladih djevojaka i žena kroz edukacije i projekte koji povećavaju njihovo samopouzdanje i nadahnjuju ih da svoju karijeru ostvare u IT sektoru.

 

Foto: PR

U toku 2022. godine realizovano je 6 velikih projekata za različite ciljane grupe, a sve sa istim ciljem, da mladima pružimo priliku da uče nove stvari koje im do sada nisu bili na raspolaganju. Kroz projekte jačanja i osnaživanja mladih djevojaka, učenja o poduzetništvu i projekt menadžmentu, probuđivanja kreativnosti, rada sa robotima i pružanja prilika majkama i djeci da zajedno programiraju i kreiraju zanimljive sadržaje oblježili smo godinu iza nas.

Za kraj godine odlučili smo obradovati nekoliko djevojaka iz Bosne i Hercegovine sa laptopom. Prošle godine se ova ideja pokazala kao jako uspješnom sa velikim brojem pristiglih pisama od djevojaka širom Bosne i Hercegovine, tako da smo odlučili nastaviti ovu lijepu novogodišnju priču, sa jednom bitnom razlikom. Ove godine nećemo obradovati samo jednu djevojku nego više njih. Jedan laptop poklonit će GirlTHing, dok će ostale laptope pokloniti IT firme koje su naši donatori na ovoj aktivnosti. 

Od preko 50 pisama koja su pristigla na našu adresu, prošle godine laptop je otišao u Banja Luku, studentici Emanueli Buganik koja nam je nakon godinu dana korištenja laptopa poslala jako lijepu poruku. “Prošle sam godine sasvim slučajno naišla na akciju ekipe GirlThing. Prethodno nisam znala za njih i čime se bave, ali ubrzo sam istražujući doznala i odlučila da učestvujem jer je bilo po mene neophodno. Čekao me rad na  većem broju projektnih zadataka na fakultetu, a moj je laptop bio u lošem stanju, sa vjerovatnoćom da u jednom trenu  neće uopšte raditi. Nije to nešto što ću ikada lako zaboraviti jer je neko ko me ne poznaje ipak odlučio pomoći baš meni i olakšati rad u semestrima koji dolaze. Moram da spomenem i da je moje kolege i kolegice interesovalo kako se to uopšte desilo i šta je to GirlThing. Od tada rado spominjem ovu sjajnu ekipu, punu razumijevanja te se nadam  da će i ove godine uspjeti u svom naumu i tako obradovati nekoga, baš kao što su mene”, rekla je Emanuela.

Kako do laptopa?

Sve što trebaš uraditi jeste napisati pismo, snimiti video ili na neki treći način odgovoriti nam na pitanje “Zašto baš ti trebaš biti dobitnica našeg laptopa?”. Djevojke iz cijele Bosne i Hercegovine svoj odgovor na pitanje u nekom od navedenih oblika mogu poslati na mail pismo@girlthing.ba do ponedjeljka 26.12.2022. do 23:59h.

Prijavi se, reci nam zašto baš ti trebaš laptop i možda baš ti dobiješ najljepši novogodišnji poklon!

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content