Glamping – Glamur i kampovanje

Svi oni koji su se zasitili hotelskih i apartmanskih soba  a žele ostati u kontaktu s prirodom, mogli bi se okrenuti „staroj školi“ – kampovanju u prirodi, ili sve popularnijem glampingu – spoju boravka u prirodi i apartmanskih pogodnosti.

 

Foto: Pixabay – TheSang

Razlike između kampinga i glampinga

Od pamtivijeka svi znamo za kampovanje, a od skoro novi trend u svijetu je glamping. Sam pojam glamping predstavlja kampovanje plus glamur, odnosno glamurozno kampovanje. Za razliku od jednostavnog šatora i vreće za spavanje, glamping uključuje mnogo više udobnosti. Ovisno od kampa koji odaberete možete uživati u stabilnim luksuznim šatorima, kućicana na drvetu, kupolama ili bungalovima. Zajedničko im je da su izrađeni od prirodnih materijala s potpuno opremljenim enterijerom. Ovisno od veličine kućice mogu da sadrže dnevni boravak, kuhinju, sobu i kupatilo dok vas vani čekaju ležaljke i ljuljačke. Mnogi kampovi imaju bazene i vanjske hidromasažne kade koji pružaju potpun ugođaj tokom odmora.

 

Foto: Furaj.ba

Da li je za vas kamping ili glamping?

Koja od opcija odmora je najbolja za vas zavisi od toga šta želite i koliko novca možete izdvojiti. Ako želite iskustvo koje se zaista razlikuje od vaše svakodnevne rutine, želite se stopiti s prirodom bez struje i svakodnevne udobnosti, onda se držite klasičnog kampovanja. No, ako želite pomalo od oboje – i prirodu i udobnost, onda bi glamping mogao biti pravi izbor za vas. 

Za one koje ne drži mjesto u ponudi su luksuzne putujuće kućice koje sadrže sve što vam je potrebno, uključujući i kupatilo sa toplom vodom.

Glamping predstavlja malo komforniji vid kampovanja, što isključuje vreće za spavanje, komarce, montiranje šatora, a u isto vrijeme vam omogućava da uživate u svim blagodetima prirode, kao da ste u klasičnom kampu.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content