Glasajte da se fotografije BiH nađu na kalendaru WMO!

Fotografije bosanskohercegovačkih fotografa Vladimira Tadića i Boška Hrgića nalaze su u konkurenciji da se nađu na kalendaru 2024. godine Svjetske meteorološke organizacije (WMO) uz pomoć glasanja na njihovoj Instagram i Facebook stranici.

Nagrađivani Tadić je u utrci s dvije fotografije i to sa Vlašića i Visočice, a ukupno četvrti put u užem krugu te moguće i četvrti put za redom u kalendaru ove UN-ove organizacije.

Pored Tadića, u konkurenciji je i fotografija Boška Hrgića koji je zabilježio nevjerovatan prizor munjevitog neba iznad Prnjavora.

Inače, tražene su fotografije visokog likovnog i tehničkog kvaliteta koje su vezane za temu klimatskih akcija, ali i ljudi i zajednice koje rade na klimatskim pitanjima skrećući pažnju na zaštitu od sila prirode, ali i ljudskog utjecaja na nju.

Pored ocjene žirija i geografskog rasporeda fotografija glasanje na Facebook Instagram stranici WMO će ući u obzir kod konačne odluke o uvrštavanju u kalendar.

Lajkanjem i dijeljenjem ovih fotografija možete doprinijeti da naši krajevi budu prikazani na kalendaru 2024. godine Svjetske meteorološke organizacije. Glasanje traje do 18. septembra 2023. godine.

Pobjedničke fotografije će biti uvrštene u kalendar i prikazane na Svjetskom meteorološkom danu 2024. godine.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content