Glasajte za projekat “Sarajevo, grad hiljadu česmi” na takmičenju New European Bauhaus

Istraživanja stručnjaka su pokazala da je u Kantonu Sarajevo evidentirano 219 javnih česmi i 29 prirodnih izvora.

Foto: Furaj.ba

Podaci su to koje smo saznali na konferenciji „Sarajevo, grad hiljadu česmi – Oživljavanje tradicije korištenja javnih česmi”, koja je održana u Sarajevu, a na kojoj je predstavljen dokument „Mapa puta oživljavanja tradicije korištenja javnih česmi u Gradu Sarajevo“.

Navedeni projekat je usklađen sa zelenim politikama.

Zajednički cilj je urediti česme i učiniti ih dostupnim građanima i turistima u KS, dosljedno tradiciji i kulturi ovih prostora, jer „Grad Sarajevo se od davnina odlikuje najboljom i najzdravijom pitkom vodom“, naveo je još Hamdija Kreševljaković, 1939. godine.

Počelo je glasanje za ovaj projekt koji je jedan od finalista na takmičenju New European Bauhaus koji organizira Evropska unije.

Pomozite da se nastavi raditi na promociji javnih česmi kao bitnom dijelu kulture Bosne i Hercegovine klikom na link https://prizes.new-european-bauhaus.europa.eu/finalists.

Kako glasati?

Na tom linku je potrebno scroll sve dok ne nađete žuti kvadratić u kojem piše: “I want to participate”.

Zatim će tražiti od vas da upišete email i odgovorite na pitanje vezano za brojeve, tu ćete morati da pomjerite na broj koji u pitanju traže (potrebno je poznavanje engleskog). I kada odgovorite na pitanje kliknete na plavi kvadratić: “Request participation”.

Zatim ćete dobiti email u kojem će plavom bojom biti obojena riječ: “here”, tu trebate kliknuti i odvest će vas na glasanje.

Predzadnji korak je da glasate za dva projekta. Jedan se nalazi u prvoj kategoriji CHAMPIONS, to je nas projekt “Map4Water : ONE THOUSAND FOUNTAINS CITY”.

Zatim pažljivo scroll-ajte dok ne dodjete do druge kategorije – RISING STARS, gdje treba da glasate za jos jedan projekt, koji odaberete.

Zadnji korak je da kliknete na dnu stranice na plavi kvadratic u kojem piše “submit” ili “submit vote”. I nakon toga će vam izbaciti prozorčić da potvrdite da su to vaši glasovi i tu ćete opet kliknuti na plavi kvadratić u kojem piše “submit” ili “confirm”.

I to je to, uspješno ste glasali za projekt.

 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content