Grad Bihać na listi najboljih turističkih destinacija u Evropi za 2022

Britanski magazine Time Out sastavio je listu najboljih turističkih destinacija u Evropi kao preporuku za putovanje tokom 2022. godine, a među 16 top destinacija našao se i jedan bosanskohercegovački grad.

Bihać je ispunio strogi kriterij magazina Time Out, koji je za 16 gradova na svojoj listi kazao da su pažljivo odabrane zahvaljujući “izvrsnoj hrani, kulturi, noćnom životu i duhu zajednice – stvari koje su europske gradove oduvijek činile sjajnim mjestima za posjetu,” prenosi Daily Mail.

“Ušuškan u sjeverozapadnm dijelu Bosne i Hercegovine, u Bihaću se sve vrti oko čarolije rijeke Une. Ekološki osviještene lokacije kao što su Japodski Otoci i Eko-Selo Natura Art u jednakoj mjeri nude avanturu i oporavak, a biciklistička ruta od centra grada do ostataka tvrđave Sokolac otvorena je za energične bicikliste koji su u potrazi za pogledom na krajolik”, navodi britanski medij, ističući ekološki aspekat destinacije, a rijeku Unu kao najljepšu u Bosni i Hercegovini.

Savršen dan u Bihaću i njegovoj okolici, navode, izgledao bi ovako:

“Probudite se među otocima i skulpturama Japodskih otoka prije nego istražite vodopade Nacionalnog parka Una, a završite uz hranu i piće u prekrasnom restoranu Kostelski buk koji se nalazi uz rijeku”.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content