Građani i privrednici BBI banci povjerili milijarde KM depozita

„Samo u posljednja četiri mjeseca depoziti fizičkih i pravnih lica u BBI banci porasli su za 100 miliona KM. Ovo je znak ogromnog povjerenja koje su građani i privrednici iz cijele Bosne i Hercegovine ukazali BBI banci.”, kazao je Nedžad Gušić, član Uprave Bosna Bank International d.d. Sarajevo za korporativno bankarstvo i investicije, istakavši kako je na bh. tržištu prepoznata istinska orijentisanost Banke razvoju domaće privrede i ekonomije.

Nedžad Gušić

Stabilni i jaki dioničari, odgovorno i transparentno poslovanje uz kontinuitet aktivnosti na jačanju bh. privrede i privlačenju investicija u našu državu, rezultirali su izvrsnim poslovnim rezultatima Bosna Bank International d.d. Sarajevo, koja danas ima 1,2 milijarde KM depozita.

BBI banku su kao stabilnu i pouzdanu finansijsku instituciju prepoznale mnoge domaće i međunarodne kompanije i privredni subjekti, građani iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, kao i javni sektor, državne kompanije i mnoge jedinice lokalne samouprave.

Osnivači i dioničari Bosna Bank International d.d. Sarajevo su neke od svjetski najmoćnijih finansijskih institucija – Islamska razvojna banka (IsDB), koja već skoro dvije decenije dobija AAA ocjene za finansijsku stabilnost, Dubai Islamic Bank (DIB) – najveća banka na svijetu koja posluje u skladu sa islamskim principima poslovanja i Abu Dhabi Islamic Bank (ADIB) sa sjedištem u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content