Graviola – hit prirodne medicine

Niste još čuli za „graviolu“? Ova biljka je hit prirodne medicine.

Graviola je zimzelena biljka koja se u alternativnoj medicini koristi za liječenje raka. Znanstvena istraživanja su potvrdila njena antikancerogena svojstva.

U Brazilu i drugim južnoameričkim zemljama graviola se koristi kao osvježavajući sok, te u slasticama i konditorskim proizvodima.

Graviola je pokazala veliki potencijal u liječenju raka: znanstvena studija objavljena još u “Journal of Natural Products” 1996. godine pokazala je čak 10 000 puta jači učinak na stanice raka debelog crijeva, od kemoterapije Adriamycinom (Doxorubicinom).

Graviola se zbog svojih antimikrobnih svojstava koristi kod širokog spektra bakterijskih i gljivičnih infekcija, te se u području narodne i alternativne medicine smatra učinkovitom kod raznih vrsta proljeva, reumatskih bolesti i edema. Također je učinkovita u borbi protiv unutarnjih parazita i crva. Snižava krvni pritisak i koristi se za depresiju, stres i živčani poremećaj.

Razni dijelovi stabla, uključujući koru, lišće, korijenje, plod i sjeme stoljećima se koriste u medicini južnoameričkih Indijanaca, a koristi se i u narodnoj medicini u Africi. U južnoj Americi koristi se za liječenje bolesti srca, astme, bolesti jetre i artritisa.

Plod graviole je slatkog, ugodnog okusa koji se upoređuje sa kombinacijom ananasa i jagoda sa kremastom notom koja podsjeća na kokos ili bananu i zelene je boje. Iz ploda se proizvodi i sok koji se mora čuvati na temperaturi od 5 stepeni celzijusa. Plod se također može jesti i u izvornom obliku.

Graviola je potpuno prirodana i nema nuspojava. Jedina navedena moguća nuspojava konzumiranja graviole povezana je sa visokom koncentracijom anonacina, supstance koja je povezana sa određenim atipičnim formama Parkinsonove bolesti.

 

U liječenju karcinoma graviola djeluje na više nivoa:

  • Uništava stanice raka, ali uz to nema štetnih nuspojava
  • Štiti imunološki sistem
  • Pomaže u izbjegavanju smrtonosnih infekcija
  • Uspostavlja normalan rad organa
  • Vraća životnu energiju i pozitivan pogled na život.

 

Prema laboratorijskim testovima jednog američkog proizvođača lijekova, ekstrakt biljke graviole ubija maligne stanice 12 vrsta karcinoma, među kojima su: karcinom debelog crijeva, dojke, prostate, pliuća i gušterače.

 

Preporučeni dnevni unos graviole:

  • Infuzija: 1 čaša 3 puta dnevno
  • Tinktura: 2-4 ml 3 puta dnevno
  • Kapsule: 2 kapsule 3 puta dnevno
  • Prah: 1 čajna kaščica dnevno

Međutim, farmaceutska industrija se susrela sa problemom zakona, jer prema zakonu se prirodni sastojak ili biljka ne smogu patentirati. Farmaceutska industrija nije htjela odustati, pa su u laboratoriju farmaceuti pokušavali sintetizirati najmoćniji sastojak graviole koji ubija stanice raka. No, čudesni plod je bilo nemoguće umjetno množiti. Nakon toga se farmaceutska industrija povukla iz projekta, ali je jedan od znanstvenika odlučio javno progovoriti.

Cijeli niz kasnije provedenih istraživanja potvrdio je učinkovitost graviole, ali su rezultati u najvećem broju slučajeva bili sakriveni od očiju javnosti.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content