Gümüşlük – Rajski kutak Bodruma

Više od bilo kojeg drugog turskog primorskog dijela, Bodrum predstavlja centar prefinjenog životnog stila, a njegova okolina prepoznatljiva je po zanimljivim turskim selima. Predstavljamo vam jedno od njih – Gümüşlük

Fotografije: Emina Ljubijankić, Furaj.ba

Tokom boravka u njima možete se, kroz potpuno drugačiju dimenziju, upoznati s turskom kulturom i načinom života, a jedno takvo, jako interesantno i životopisno, mjesto je Gümüşlük.

Gümüşlük je jedna od najljepših uvala i pravi rajski kutak udaljen 20-ak kilometara od Bodruma. Morski spokoj, Sunce i ukusna jela poslužena u nesvakidašnjim, romantičnim restoranima na obali mora, gostoljubivost i tolerancija, savršen je spoj koji ćete pronaći posjetite li ovo mjesto.

Gümüşlük posjetitelje uvijek i iznova očarava raznim atrakcijama, od historijskih i vjerskih objekata, neobičnih fontana i bunara, i još mnogo toga. U Gümüşlüku se gosti susreću s vjetrenjačama, grčkim kućama u starom selu Karakaya, ostrvima Koyunbaba, veličanstvenim prizorima, kao i Ostrvom zečeva do kojeg se dolazi kroz King Road i susret s jedinstvenom prirodom.

Ovo malo ribarsko mjesto ima živopisnu kulturnu strukturu i najbolje ribarske restorane, ugošćuje brojne festivale, svjetski poznate koncerte, izložbe, a njegova prirodna luka i spektakularno more nezamjenjiva su adresa brodica i jahti.

Dok na Gümüşlük plaži brčkate noge u moru i kušate ribu uz fantastičan pogled, doživjet ćete nezaboravne trenutke očaravajućeg zalaska Sunca, dok će vam naredni dan u Gümüşlüku početi među cvjetnim i voćnim mirisima uz zvuke ptica.

Svake sezone Gümüşlük je omiljeno mjesto brojnih turista iz cijelog svijeta, koji mu se uvijek rado vraćaju.

Zato što jedan članak nije dovoljan…

BODRUM – TURSKI SAINT-TROPEZ

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content