U papir se stavi sav hadžijski ćevap iz posude u kojoj se pripremao, a papir se kompletno zatvori u oblik jedne vrećice.
Sastojci:
– 900 g janjećeg mesa bez kosti,
– 500 g crvenog luka
– 300 g paradajza,
– 300 g paprika babura,
– 250 g gljiva
– 100 g maslaca,
– soli, bibera, peršuna,
– pregament papir (za pakovanje ćevapa).
Priprema:
Meso izrežite na kockice, posolite i prepržite na vrelom maslacu. Luk dinstajte na maslacu dok ne poprimi žutu boju, dodajte meso u luk, i nastavite dinstati. Paprike isjecite na krupnije komade i dodajte mesu i luku. Paradajz ogulite, izrežite na rezance. Gljive operite i isjecite na kriške. Dodajte gljive i nastavite dinstati. Potom dodajte paradajz, prodinstajte, začinite. Sve skupa lagano izmiješajte i prokuhajte . Po potrebi dodati vode.
Pergament papir postavite na pleh, stavite pripremljeno meso skupa sa saftom i na sve stavite kašiku kajmaka, a papir kompletno zatvorite u oblik jedne vrećice i zavežite koncem. U pleh naspite čašu vruće vode i stavite u zagrijanu pećnicu 250 stepeni nekih 15 min. da se zapeče. Servirajte toplo u pergament papiru. Možete praviti manje porcije svaku zasebno na pergament papiru.