Halid Bešlić promovirao novi album “Trebević”

Jedna od najvećih regionalnih folk zvijezda Halid Bešlić promovirala je novi dugoočekivani album pod nazivom Trebević.

Album, kao i prva zvanična istoimena pjesma i spot, je simbolično promoviran na ovoj olimpijskoj planini, na dolaznoj stanici Trebevićke žičare, u odličnoj atmosferi kakvu uvijek priredi bh. legenda narodne muzike.

Promociju je organizirao Grad Sarajevo i Muzička produkcija Radiotelevizije Bosne i Hercegovine.

Medijska kuća BHRT koja je i producirala spot za pjesmu “Trebević” uručila je Bešliću specijalni mikrofon, a gradonačelnik Grada Sarajeva Abdulah Skaka istakao je kako je i Halid kao i žičara jedan od simbola grada, te kako mu je drago da se uključio u promociju Trebevića.

Bešlić je inače poznat kao veliki promotor naše zemlje kroz svoj pjesnički opus. Podsjećamo, njegov prethodni album nosio je naziv “Romanija” po prekrasnoj bh. planini, a na ovom albumu našla se i pjesma o jednoj od najljepših bh. rijeka “Neretva”.

Na albumu su se našli i već poznati hitovi “Taman je” i “Ja bez tebe ne mogu da živim” koja je snimljena za potrebe serije “Ubice moga oca”.

U prisustvu brojnih prijatelja i medija, Halid je održao veoma emotivan govor, te poručio da će pjevati dok god je živ i dok god postoji njegova publika.

 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content