Hiljade mališana postaju Mali ambasadori Sarajeva 

S obzirom na to da se ljubav prema gradu i domovini gaji od malih nogu i da na to utiče znanje koje se prenosi o vrijednostima, historiji i znamenitostima, 2018. godine pokrenut je društveno odgovorni projekat za djecu Mali ambasadori Sarajeva, koji to ostvaruje kroz zabavan i djeci prilagođen program.

Ovaj projekat koji je prve godine okupio blizu hiljadu i pol djece, ove godine probudio je veliki interes djece i roditelja za učešćem, te će ulicama glavnog grada Bosne i Hercegovine početkom 2020. godine prošetati nekoliko hiljada mališana. U sklopu programa Mali ambasadori Sarajeva, učesnici i učesnice se upoznaju sa najznačajnijim historijskim ličnostima, kao i kulturno-historijskim znamenitostima Sarajeva. Učešće za djecu je potpuno besplatno, a njihov obilazak i program u rukama je iskusnih turističkih vodiča agencije Insider iz Sarajeva.

“Vođeni logikom da je svaki građanin Sarajeva potencijalni domaćin stranim gostima koji dolaze u naš grad, te da je njihov kvalitet boravka često uslovljen tim domaćinstvom i pričama koje čuju o našem gradu, željeli smo priče o osnovnim znamenitostima glavnog grada u BiH da prenesemo mladim generacijama kroz zabavan i djeci prilagođen program, kako bi oni u narednim godinama sa ljubavlju bili kvalitetni ambasadori svog grada. Prve godine smo u tome uspjeli, a ove godine očekujemo duplo veći odaziv jer su se pozitivne roditeljske impresije prebrzo proširile.” – kazao je osnivač projekta Mali ambasadori Sarajeva, direktor agencije Insider, Adnan Vlajčić.

Svi zainteresovani mališani uz saglasnost roditelja se mogu prijaviti online putem web stranice www.maliambasadori.com.

Nakon učešća u programu Mali ambasadori Sarajeva, biće upriličena svečana manifestacija dodjele diploma i počasna inauguracija malih ambasadora, a svi učesnici i učesnice će, zahvaljujući sponzorima i organizatorima projekta, uz poklone dobiti i edukativnu publikaciju “Sarajevo za djecu”, koju je priredila agencija Insider.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content