Hotel Zlatibor Mona – beskrajne mogućnosti za odmor i opuštanje

  Hotel Zlatibor Mona – beskrajne mogućnosti za odmor i opuštanje

  Hotel Zlatibor Mona smješten u srcu vazdušne banje i beskrajnih, mirisnih borovih šuma Zlatibora, idealna je destinacija za odmor i opuštanje. Za nepuna tri sata vožnje od Sarajeva, odnosno, nešto više od šest sati od Banje Luke, naći ćete se u oazi mira, na čistom zraku, okruženi dobrodošlicom i toplinom koju svojim gostima nudi ljubazno osoblje hotela Mona Zlatibor.

  U ugodnoj atmosferi koja će vas naprosto natjerati da zastanete i odmorite, Zlatibor koji je javnosti poznat kao planinski turistički centar i visinsko lječilište, nudi vam cijelu lepezu mogućnosti da priuštite sebi opuštanje iz snova. Zlatibor je vazdušna banja, specifičan po miješanju meditarnske klime koju donose morski vjetrovi s Crnogorskog primorja i opojnog planinskog zraka stoljetnih borovih šuma.

  Enterijer hotela Mona Zlatibor je pažljivo odabran i dizajniran na način da gostima kroz spoj tradicionalnih i modernih elemenata, drvenih oplata i najfinijih tkanina u toplim tonovima, dočara potpuni planinski ugođaj tokom cijele godine. Gostima hotela na raspolaganju je 120 prostranih soba i apartmana, opremljenih modernim sadržajima neophodnim za potpuni odmor i opuštanje.

  Uz smještajne kapacitete, hotel nudi mnoštvo sadržaja za razonodu, zabavu i obroke, poput Restorana Perun i Vila, Lada Bara, igraonice za djecu Monica, kao i kompletno opremljenog Wellness centra – Inspirium, koji je na raspolaganju svim gostima tokom njihovog boravka.

  U okviru hotela nalazi se Kongresni centar Koledo, kapaciteta do 500 mjesta, povezan s lobi barom i restoranom. Prema potrebi ovaj multifunkcionalni prostor dijeli se u dvije ili tri nezavisne cjeline, koje se mogu urediti u skladu s potrebama događaja. Za sekcijski rad ili rad u manjim grupama hotel nudi biznis centar Mona, koji raspolaže s četiri konferencijske sale, kapaciteta od 15-40 ljudi u kino postavci.

  U hotelu Zlatibor Mona gostima je na raspolaganju i niz aktivnosti namijenjenih za team building. Ojačajte vaš timski duh, zajedno se opustite i drugačiji pristupite tirmskom radu kroz posebne aktivnosti poput raftinga, paraglajdinga, off road karavana, splavaranja Drinom, jahanja konja i vožnje kvadova.

  U restoranima Perun i Vila gostima se nudi bogat izbor nacionalnih jela i lokalnih specijaliteta.  Restorani nude različite mogućnosti organiziranja privatnih i korporativnih događaja. U Lada baru, oazi za opuštanje i razonodu svaki gost će naći kutak mira za sebe.

  Ugodne trenutke opuštanja nudi Wellness centar Inspirium koji obuhvata prostor sa saunama i parnim kupatilom, bazenom za plivanje i toplim bazenima za opuštanje, fitness centrom i posebnim prostorijama za masaže i tretmane.

  Za djecu je tokom cijele godine obezbjeđena igraonica s velikim izborom sadržaja prilagođenih svim uzrastima i animatorima.

  U želji da se u hotelu Zlatibor Mona osjećate kao kod svoje kuće, želimo da se tako osjećaju i vaši kućni ljubimci, koji su uvijek dobrodošli. Dakle hotel je pet friendly.

  Osim hotelskih sadržaja, gostima su na raspolaganju mogućnosti uživanja u čarima Zlatibora, planine i vazdušne banje s najdužom turističkom tradicijom.  Zlatibor je lječilište za brojne bolesti, a od davnina je poznato po jednoj od najstarijih  bolnica za liječenje bolesti štitne žlijezde u ovom dijelu Evrope. U bolnici su angažirani vrhunski ljekari za liječenje jednog od najčešćih oboljenja današnjice čiji su rezultati u liječenju bolesti štitne žlijezde poznati diljem svijeta.

  Ne treba propustiti vožnju Mokrom Gorom, jednom od najljepših željezničkih trasa na svijetu. Pruga, poznata i kao Šarganska osmica, duga je 13,5 kilometara, prolazi kroz 22 tunela i više od 10 mostova i vijadukta.

  U selu Sirogojno smješten je muzej pod otvorenim nebom Staro selo, a na putu za Taru nalazi se etno selo Drvengrad na brdu Mećavnik. Andrićgrad je zdanje posvećeno nobelovcu Ivi Andirću,  izgrađen od kamena i u njemu se nalazi pedesetak objekata.

  U neposrednoj blizini Zlatibora, nalazi se prelijepa planina Tara, koja plijeni svojim prirodnim bogatstvom.  Rijeka Drina u istočnoj Bosni i Hercegovini sa svojom čarobnom smaragdno zelenom bojom i čuvenim kanjonom čija je dubina 700 do 1.000 metara, najpoznatija je po splavarenju.

  Nedaleko od Zlatibora, na putu za Sirogojno, nalazi se Stopića pećina. Pećina je duga 2.000 metara, a u nekim dijelovima ima visinu i od 50 metara. U blizini Užica, na putu ka Beogradu, nalazi se  Potpećka pećina, čiji ulaz spada u red monumentalnih dijela prirode.

  Više o hotelu možete pronaći na oficijelnoj web stranici www.monazlatibor.com