Hotel Zoku – Nova kategorija u hotelskoj industriji

Hotel Zoku je amsterdamski pionir hibridne home-office filozofije s hotelskim uslugama. Posebno je zanimljiv rastućoj populaciji poslovnih profesionalaca, radnicima koji nisu dužni da fizički prisustvuju na radnom mjestu i digitalnim nomadima

Foto: zokulive.com

Svojim otvaranjem 2016. godine u Amsterdamu, hotel Zoku je s hibridnim konceptom kućnog ureda i nagrađivanim dizajnom Zoku Lofta uvrstio posve novu kategoriju u hotelsku industriju. 

Zoku Loft je pametan, privatan i prilagodljiv. Sadrži sve potrebne kućne i poslovne stvari, a može se personalizovati biranjem omiljenih umjetničkih radova koji će visiti na zidu. Za razliku od regularnih hotela, gdje najčešće dominira sobom krevet, ovdje je u fokusu veliki kuhinjski sto omogućavajući gostima da pozovu prijatelje ili kolege u svoj dom. 

 

Jedan od 25 najcool hotela

Zoku tvorci su holandski poduzetnici Hans Meyer i Marc Jongerius, a ime je dobio po japanskoj riječi za porodicu, pleme ili klan. Među prvim hotelima u svijetu 2018. nagrađen je B Corp certifikatom. Njegova uspješna priča iz holandske prijestolnice prenesena je čak tokom pandemije na još dvije lokacije: Kopenhagen i Beč. Jednim od 25 najcool hotela u svijetu proglasio ga je Forbes

Foto: zokulive.com

Zoku pruža home base za odmor i poslovne putnike koji žele živjeti (i raditi) u gradu bilo gdje, počev od nekoliko dana do nekoliko mjeseci. Ovaj hibridni home-office s hotelskim uslugama opušteno je mjesto za život, rad i druženje s ljudima sličnih svjetonazora u periodu uspostavljanja novih poznanstava u gradu. 

S razvijenim standardima koji podržavaju internacionalni život i rad, idealan je za rastuću populaciju poslovnih profesionalaca, radnike koji nisu dužni da fizički prisustvuju na radnom mjestu i digitalne nomade. 

 

Njegov odvažni koncept osvojio je brojne nagrade i dobio dobre kritike od gostiju. Krasi ga živahni društveni prostor i jedinstvena zajednica. Društveni prostor nudi toplu dobrodošlicu, tu su Kindred Spirits Bar, dnevni boravak, restoran Living Kitchen, Coworking Spaces, Green Spaces i mnogo terasa na kojima stanovnici mogu uživati. Otvoreni dizajn prostora olakšava stvaranje veze između stanovnika hotela, članova WorkZoku-a i lokalnog stanovništva.

Održivost unutar Zokua nadilazi pravilno izoliranu zgradu, LED rasvjetu i sisteme za uštedu energije kao što su povrat topline i inteligentni sistemi upravljanja zgradama. Hotel je ponosan na svoj Green Key Gold certifikat i smatra da bi on trebao biti osnovni standard za svako novo mjesto u gradu. 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content