Hoteli koji pričaju bajke i priče iz prošlosti

Munib Preljević uspješni je biznismen s njemačkom adresom stanovanja. Rođen je u Prijepolju i dugo živio u Sarajevu, gdje je počeo smišljati svoje prve poslovne planove. O njegovim postignućima svjedoče bajkoviti Grimm’s hoteli u Berlinu baš kao i hotel baština Ovo malo duše u našem glavnom gradu

2017-01-14 11.23.26

Još kao student Ekonomskog fakulteta u Sarajevu Munib Preljević pokazao se ambicioznim mladićem riješenim da u životu pronađe svoju veliku strast koja će mu omogućiti da njegov posao ne bude samo puki rad za novac, nego veliko zadovoljstvo, nudeći mu mogućnost da sebe u potpunosti izrazi kao čovjek. I uspio je u tome, stvorivši sve što danas posjeduje.

Bajkoviti ugođaj

Iako je i njegov put do uspjeha bio popločan brojnim izazovima, lijepim i teškim, životnim prilikama nije nikada dozvolio da ga pokolebaju. Sticajem ratnih okolnosti, poput mnogih drugih, postao je izbjeglica nastanivši se u Berlinu, gdje je počeo graditi svoj radni vijek i stekao zvanje mastera menadžmenta. Osjetivši težinu života, još više je bio odlučan da postavi temelje vlastite poslovne priče opredjeljujući se na koncu za hotelijersku industriju.

2

Godine marljivog rada nisu bile uzaludne. Tako danas u prijestolnici Njemačke posjeduje dva Grimm’s hotela, jedan na Potsdamer Platzu, a drugi u dijelu grada koji nosi naziv Berlin Mitte. Inspirisan pričama Braće Grimm, enterijer krasi unikatna simbioza bajkovitih motiva i modernog dizajna. Cilj je stimulisati maštu brojnih pristiglih gostiju, koji u ovoj energičnoj metropoli žele provesti ugodne dane svog odmora, ili poslovnog putovanja. Svaki sprat priča svoju bajku za čiju izvedbu su se pobrinuli talentovani umjetnici.

3

Upravo ovdje oni koji traže posebno i drugačije zadovoljit će svoja čula, te biti u prilici da osjete nesebičnu pažnju i veliku posvećenost gostima. Dobro poslovanje Grimm’s hotela rezultirat će u skorijoj budućnosti novim ulaganjima i proširenjima imajući uvijek u vidu da su samo besprijekorna usluga i kvalitet ključ uspješnog vođenja hotela.

Damar Sarajeva

Slijedeći svoje mladalačke snove da i u Sarajevu ostavi trag svog divljenja historiji, tradiciji i kulturi ovoga grada, Munib Preljević je otvorio također hotel baštinu harmoničnog miješanja Istoka i Zapada, sadašnjosti i prošlosti, nazvanu Ovo malo duše. Jedinstvenosti hotelskog ambijenta, smještenog na tromeđi Latinske ćuprije, Bezistana i Gazi Husrev-begove džamije, doprinose ponaosob dizajnirane sobe iz kojih se pruža pogled na Baščaršiju. Ova vila, izgrađena u doba Austro-Ugarske, a modernizovana 2016. godine, još uvijek zrači šarmom i arhitektonskom ljepotom prošlog vijeka. Dan se započinje u Wiener caféu s klasičnim bečkim doručkom – kafom, kroasanom, maslacem, džemom i meko kuhanim jajima, a možete naručiti i njihov à la minute doručak. Osim u udobnom kafe restoranu, za vaša jela, kolače i tople napitke na raspolaganju vam stoji i sunčana terasa.

2017-01-14 11.17.13

Zahvaljujući odličnoj lokaciji turistima su također na dohvat ruke brojne turističke atrakcije grada, no Ovo malo duše kroz saradnju s mnogim turističkim agencijama u mogućnosti je svakodnevno organizovati sadržajne izlete za sve goste koji žele otići razgledati zanimljivosti smještene u neposrednoj blizini Sarajeva, ali i izlete u druge gradove širom zemlje.

Hotel baština Ovo malo duše tek je prvi realizovani projekat Muniba Preljevića u BiH. Na njemu se neće zaustaviti, takav je njegov plan, jer ga vodi ogromna želja da ovakve projekte razvija širom zemlje. O tome ćemo zasigurno imati priliku da čitamo u budućnosti.

 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content