IBU Demo Day 2021: Caribou napravio degustaciju 8 vrsta kafa

U Sarajevu je u srijedu održan IBU Demo Day 2021- Dani poduzetništva koji organizira Internacionalni univerzitet Burch.

Foto: PR

Na Danima poduzetništva predstavljene su STARTUP ideje studenata Burča, kao i predstavnika domaćih firmi.

Prije nego što su timovi izložili ideje, prisutnima su se obratili rektor Burch univerziteta Mersed Poturak, ministrica za visoko obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Melika Husić Mehmedović i ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić.

U okviru IBU Demo day-a učestvovalo je 10 timova koji su prezentirali svoje ideje, njihovu potencijalnu realizaciju navodeći kolika investicija im je potrebna za to. Svaki tim je imao 3 minute da se predstavi i tokom njihovog izlaganja, prisutni su imali interakciju putem online platforme na kojoj su glasali, odnosno ocjenjivali prezentaciju, ideju, izvodljivost… Također, prisutni su mogli timovima ponuditi i sastanak ili ih povezati sa nekim ko bi im mogao pomoći. Nakon izlaganja na osnovu bodovanja tri tima su izabrana kao pobjednici.

Događaj je imao za cilj ponuditi finansijsku podršku startup-ima, mentorisanje, uvezivanje sa kontaktima, stipendiranje itd.

Caribou degustacija; Foto: PR

Svi koji su imali priliku posjetiti IBU Demo day oduševili su se kada su vidjeli da je popularni Caribou coffee napravio degustaciju COD (coffee of the day) sa 8 vrsta kafa tokom čitave prezentacije.

Također, organizirana je večera i osvježenje za sve prisutne.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content