Icehotel u Švedskoj

Već 22 godine ovaj hotel privlači znatiželjnike iz cijelog svijeta. Nije ni čudo, jer se radi o jednom od najpoznatijih ledenih hotela svijeta, i prvom hotelu te vrste. Iz godine u godinu, za gradnju ovog hotela do sada je utrošeno 40,000 metričkih tona snijega i leda. Za gradnju hotela koristi se smrznuta voda rijeke Thorne, a gosti u hotel mogu doći psećom zapregom ili snowmobilima.

ICEHOTEL nalazi se u Švedskoj, u pokrajini Jukkasjarvi. Gosti mogu birati između smještaja u toplim ili atraktivnijim, hladnim sobama. Hotel raspolaže sa ukupno 50 soba od snijega i leda. Iznenađujuće topli kreveti zapravo su blokovi leda prekriveni kožama sobova. Hotelski restoran hranu služi na tanjurima napravljenim od leda.

Cijena smještaja u hladnim sobama kreće se od 312 do 544 €, dok je cijena smještaja u toplim sobama nešto niža i kreće se u rasponu od 185 do 260 €. Budući da se temperatura u hotelu kreće između -5 i 7°C, hotel gostima stavlja na raspolaganje toplu odjeću i obuću tokom cjelokupnog boravka u hotelu.

Ovaj hotel za posjetioce i goste otvoren je od decembra do aprila. Radno vrijeme hotela je od 10 ujutro do 6 uveče, a nakon toga, hotel uslužuje samo goste na noćenju.

U sastavu hotela su bar, restoran, ledena katedrala, ledeni muzej i sauna, a za goste hotela osmišljene su mnogobrojne aktivnosti poput šetnje, lova, ribolova, obilaska okoline psećom zapregom ili snowmobilom, klizanja, posmatranja polarne svjetlosti ili izrade skulptura od leda.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content