Idilična atmosfera ekskluzivnih alpskih resorta od sada se može naći i u Tarčinu

MGallery by Sofitel, luksuzni brend vodeće svjetske hotelske grupacije AccorHotels danas je otvorio svoja vrata u Tarčin Forest Resortu pružajući najprije predstavnicima medija priliku da zavire u ambijent idiličnog odmarališta smještenog u šumskoj oazi kod Tarčina.

Atmosfera i izgled resorta u borovoj šumi okruženoj slikovitim planinama podsjećaju na ekskluzivna alpska odmarališta od kojih se ne razlikuje niti po standardima gradnje niti po kvaliteti hotelijerske usluge. Ova odmorišna destinacija nudi spoj luksuznog hotelskog servisa internacionalno poznatog branda MGallery by Sofitel i zdravog, sadržajnog boravka u prirodi tokom cijele godine za sve – pojedince, porodice s djecom, poslovnu klijentelu i korporativne grupe. MGallery by Sofitel u Tarčinu jedna je od 85 jedinstvenih lokacija luksuzne kolekcije ovih butik hotela u 24 zemlje svijeta.

“Na površini od oko 80 hiljada kvadratnih metara gostima je na raspolaganju 55 hotelskih soba i dvadeset vila s privatnim baštama, restoran i bar u šumi, igralište za djecu, ekskluzivni wellness & fitness centar s bazenom, sadržaji za rekreaciju i sport na otvorenom, te najmodernije opremljeni konferencijski kapaciteti. Osim što je građen prema internacionalnim standardima očuvanja okoliša, arhitektonski koncept i enterijer hotela kreiraju jednu unikatnu atmosferu spoja modernog i tradicionalnog”, kaže generalna menadžerica hotela Anca Cristea.

Zdrav boravak u prirodi za porodice i poslovnu klijentelu

Koncept resorta je unikatan, jer nudi kombinaciju vrhunske hotelske usluge i zdravog, regenerirajućeg odmora u prirodi. Pri tome, ova oaza je udaljena samo 30-40 minuta vožnje od glavnog grada i može biti destinacija za kratke i spontane odmore od stresne svakidašnjice u gradu, ali i poslovne događaje. Također, gosti resorta mogu birati vrstu smještaja – udobnost hotelske sobe ili komfor savremeno opremljenih vila za više osoba, oboje u kombinaciji s različitim wellness i sportskim sadržajima poput planinarenja, vožnje na quadovima, jahanja ili jednostavno opuštajuće šetnje kroz šumu. I konačno, idealno je odmaralište tokom cijele godine – kako za osvježavajući boravak u prirodi u toplim danima tako i zimski odmor s izletima u popularne ski centre do kojih se iz resorta može stići za svega tridesetak minuta vožnje.

Sa svim ovim karakteristikama, MGallery by Sofitel bit će idealna odmorišna destinacija za sve kategorije gostiju – od pojednica i porodica s djecom za kratke ili duže odmore u prirodi, do poslovnih klijenata i grupa za individualne ili grupne korporativne izlete.

Jedinstvena arhitektura i standardi očuvanja okoliša  

MGallery by Sofitel je savremena, elegantna građevina oblih obrisa koja se sa svojom formom i estetikom uklapa u prirodni ambijent. Kombinacija impresivnih visokih stropova, minimalističkog dizajna enterijera prožetog tradicionalnim bh. motivima i prirodnih materijala poput drveta i vune kreiraju jednu toplu i opuštajuću atmosferu. Udobne, prostrane sobe uređene su sa sofisticiranim osjećajem za detalj, a fascinatan pogled na šumski i planinski pejzaž ih čini utočištem mira i relaksacije.

I hotel i vile građeni su u skladu s internacionalnim standradima očuvanja okoliša.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content