VELIKI USPJEH I MEDALJA NAŠE PARAOLIMPIJKE ILME KAZAZIĆ

Naša paraolimpijka, najbolja Bosanskohercegovačka alpska paraskijašica, Ilma Kazazić, članica Ski kluba osoba s invaliditetom ILMER, osvojila je bronzanu medalju na FIS takmičenju u austrijskom gradu Leogangu, koje se održalo u petak, 19. januara 2024. godine.

Nakon duže pauze, a nakon uspješnog sudjelovanja na Paraolimpijskim igrama u Kini, Ilma je briljirala osvojivši izvrsno 3. mjesto u disciplini slalom. Sutradan, na izazovnoj i zaleđenoj stazi, hrabro se natjecala u disciplini veleslalom, ostvarivši sjajnu 4. poziciju.

Ski klub Ilmer, uz podršku PFHSC studia i klinike Master fizikala, temeljito je pripremio Ilmu za najzahtjevnije izazove. Ilma je, nakon otkazanih trka na Pitztalu početkom sezone 2023/24, pokazala svoju izdržljivost prvim nastupom na glečeru Kaunertal u Austriji tokom decembra. U disciplinama veleslalom i slalom, unatoč snažnoj konkurenciji, zauzela je respektabilno 6. mjesto. Ovim rezultatom Ilma je osvojila bodove koji je približavaju normama za Svjetsko prvenstvo, a to je upravo njen glavni cilj.

Bravo Ilma!

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content