Isprobajte lov na blago duž rijeke Miljacke!

ArcheoDanube/Arheodunav je trogodišnji projekat finansiran od strane Evropske Unije, a odnosi se na kulturno naslijeđe i arheološke parkove u odnosu na turizam i urbano planiranje.

 

Zajedno sa Udruženjem „Sustainication e.V.“, Općina Centar Sarajevo osmislila je lov na blago koji prati živote tri slikara duž rijeke Miljacke, vodeći posjetitelje na različite historijske događaje i kulturne znamenitosti.

Online aplikacija ArcheoTales, koju je razvilo bečko udruženje „Sustaination e.V.“ u stilu lova na blago olakšava kroz igru nova saznanja o arheološkim i kulturno-istorijskim lokalitetima. Koristeći chat funkciju, posjetitelji se vode kroz izložbu i pozivaju na interakciju. ArcheoTales tako omogućava da muzejska i izložbena iskustva budu zvučnija, holistička i isplativija za nove ciljne grupe.

Projekt ArcheoDanube u okviru Dunavskog transnacionalnog programa ima za cilj podršku očuvanju i vrednovanju kulturne baštine, kao i pripremu interaktivnih i inovativnih alata koji će pomoći da se na zabavan način upozna historija gradova. Ove aktivnosti doprinose provedbi novih inicijativa u turizmu, odnosno razvoju arheoturizma.

Upoznajte i vi Sarajevo kroz objektiv ove aplikacije putem linkova:

Google play store

Apple Store

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content