ISTANBUL – NOVA GODINA  2023.

Krenite na uzbudljivo putovanje u Istanbul, grad na dva kontinenta sa oko 14 miliona stanovnika, sa najljepšim džamijama, autentičnim bizantskim crkvama, kolosalnim sultanskim palatama i najvećim svjetskim bazarima. Treba li još razloga da poželite otputovati u Istanbul? Evo nekoliko: rimski vijadukt i turski hamami, bezbroj tulipana i drevne gradske zidine, podzemne cisterne, parkovi i otoci, odlična hrana, noćni život bez premca, grad neopterećen kriminalom zapadnih metropola… Novogodišnja atmosfera će Vas dodatno oduševiti, a ovo putovanje će biti jedan poseban doživljaj! Sami otkrijte zašto je Napoleon rekao: “Da je cijeli svijet jedna zemlja, Istanbul bi bio njen glavni grad”!

Turska

Foto: pexels-pavel-danilyuk

Termin putovanja:

TERMIN I: 29.12.2022 – 02.01.2023.     TERMIN II: 30.12.2022 – 03.01.2023.

5 dana – 4 noći   –   Prevoz: Avion – TURKISH AIRLINES

Cijena aranžmana po osobi: REZERVIŠI I UŠTEDI 50KM PO OSOBI!

HOTELICijena za redovne prijave / POPUST SEDMICE!
Fuar  3* ili sličan – Aksaray919,00 KM  869,00 KM
Ephesus 4*  ili sličan – Aksaray1.049,00 KM  999,00 KM
POPUST VAŽI ZA UPLATE DO 05.12.22 ILI DO POPUNE MJESTA!

Aranžman uključuje:

* avionski prevoz na relaciji Sarajevo – Istanbul – Sarajevo (Turkish Airlines) 

* aerodromske taxe                

* smještaj u hotelu po izboru u dvokrevetnim sobama sa doručkom                                        

* organizacija putovanja                                                                                                                     

* pratilac grupe (sa min. 40 bukiranih putnika)                                                                             

* transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu                                                                    

Aranžman ne uključuje:

* doplata za jednokrevetnu sobu

* fakultativne izlete i ulaznice

* PZO

* Doček Nove godine

Foto: Furaj.ba

KRATAK PREGLED PUTOVANJA:

1. DAN / SARAJEVO – ISTANBUL

Sastanak putnika na sarajevskom aerodromu 90 minuta prije polijetanja. Nakon carinskih i graničnih formalnosti, let za Istanbul, sa Turkish Airlines-om na letu TK 1022 u 15:25 sati. Slijetanje u Istanbul u 19:15 sati, te transfer od aerodroma do odabranog hotela (sva vremena su lokalna). Prijava i smještaj u hotel. Bićete očarani Istanbulom (još se naziva Carigrad i Konstantinopolj), grad koji je smješten na Bosforskom tjesnacu, nekadašnja je prijestolnica tri velika carstva: rimskog (330.-395.), bizantinskog (395.-1453.) i otomanskog (1453.-1923.). Nakon smještanja u hotel slobodno vrijeme. Noćenje.

2. DAN / ISTANBUL

Danas, nakon doručka u hotelu, predlažemo Vam fakultativni obilazak Istanbula. Odlazak do Sultanahmeta. Posjeta Hipodromu, zatim posjeta Plave džamije monumentalnog zdanja i posljednje velike kraljevske džamije, koju je sa šest minareta izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio poznatu Aja Sofiju, šetnja pored Aja Sofije (bez ulaska) toliko spominjanoj i najpoznatijoj građevini Istanbula sagrađenoj u doba cara Justinijana koja je prvobitno bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća. Nakon toga posjeta Top Kapi dvorcu i Kapali čaršiji. Povratak u hotel. 

3. DAN / ISTANBUL  

Doručak, nakon čega preporučujemo odlazak na fakultativni izlet na Vidikovac Čamlidžu odakle se pruža najljepši pogled, vidi se cijeli Istanbul, Bosfor i njegovi mostovi – jedan od najljepših utisaka koje ćete ponijeti kući. Nakon toga slijedi odlazak na Kadikoy , najveću općinu u Istanbulu koja broji preko 2 mil. stanovnika. Ukoliko vremenski uslovi budu dozvoljavali grupa će se zaputiti ka Bagdad ulici, foto pauza kod Djevojačke kule, šetnja kod Uskudara i povratak metroom do Yenikapije. Nakon izleta povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje. 

4. DAN / ISTANBUL  

Nakon doručka predlažemo Vam fakultativni odlazak na krstarenje Bosforom, morskim kanalom koji razdvaja Europu i Aziju. Prepustite se plovidbi tokom koje možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave i romantična mjestašca Bosforskog prolaza. Nakon toga Posjeta Ortakoyu i Taksim Istiklal ulici. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. DAN / ISTANBUL – SARAJEVO

Doručak. Preporučujemo fakultativni izlet (Posjeta muzeju Panorama 1453, zatim posjeta Safir Shopping centru i terasi na 55 spratu). Transfer za aerodrom na let za Sarajevo u 19:25 sati na liniji TK 1023. Dolazak u Sarajevo predviđen je u 19:50 sati (sva vremena su lokalna).

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content