Izletište Javorov Do: Bijeg od svakodnevnice

  Izletište Javorov Do: Bijeg od svakodnevnice

  Locirano na nadmorskoj visini od 1250 do 1350 metara, izletište Javorov Do polako postaje sinonim za vježbanje, zdravlje i zabavu. Kao dio prirodnih i pejzažnih vrijednosti Bjelašnice pruža priliku za odmor, rekreaciju uz jezero, šetnju označenim planinskim stazama, obilazak pećine, planinarenje, boćanje, vježbanje u parku, tubing, zipline, odbojku, te fudbal.


  Adrenalinski spust

  Za ljubitelje adrenalina postoje 4 ziplinea: jedan za najmanje, dva za veću djecu i jedan veliki za sve uzraste koji ide od kule Javorovog Dola do jezera – 400 metara adrenalin spuštanja.


   

  Zone za sport i kulturu

  Među sadržajima posebnu pažnju plijeni Motorik park, individualno dizajnirana zona za vježbanje u prirodi, koja privlači sve korisničke grupe, a djeca su ga opisala kao najbolje igralište ikad napravljeno. Zahvaljujući unikatnim spravama i kombinacijama prepreka ovdje ćete doživjeti velike izazove podstičući dodatni razvoj tijela i njegovih mogućnosti. U svakom slučaju, korisnik može birati različite aktivnosti koje odgovaraju njegovim trening ciljevima.

  Mnogi će se složiti da je Kameni amfiteatar, prvorazredna kulturna atrakcija u prirodnom okruženju, najljepši detalj izletišta Javorov Do, gdje zauzima centralno mjesto, smješten u prirodno oblikovanoj vrtači, reljefnom fenomenu karakterističnom za kraška područja. Amfitetar je izgrađen s ciljem očuvanja i poboljšanja kulturnog naslijeđa i tradicije, a  sa svojih stotinjak sjedećih i stajaćih mjesta kao i pozornicom pruža nebrojene mogućnosti za kulturne manifestacije, pozorišne predstave, književne i muzičke promocije, eko predavanja, te druge prezentacije i časove u prirodnom okruženju na olimpijskoj planini.

  Životni događaji

  I svaka rođendanska zabava postaje uzbudljivo i jedinstveno iskustvo u Javorovom Dolu. Igra Lov na blago, dječiji rođendanski sto u šumici Motorik parka, kućica na drvetu, sprave i jezero samo su neke od atrakcija.

  U ljepoti, sjaju i raskoši prirode možete zakoračiti i u bračni život. Mirisi, boje jezera, šume i Kameni amfiteatar, gdje riječi poput ‘da’ zvuče čarobno, uvest će vas u novi život na najljepši način.

   


  Lokacija

  Javorov Do nalazi se samo 25 kilometara od Sarajeva i 2,5 kilometra od ski centra Bjelašnica.