Jajce dobija zipline preko jedinstvenog vodopada dug 250 metara

  Jajce dobija zipline preko jedinstvenog vodopada dug 250 metara

  Turistička ponuda Grada Jajca uskoro će biti bogatija za jedinstveni zipline preko vodopada ukupne dužine 250 metara.

  Foto: Printscreen

  Proteklih dana počeli su radovi na montaži ziplinea dužine 250 metara koji će ići od platoa iznad vodopada s grebena do vidikovca s druge strane vodopada te povratno preko vodopada do gradskog parka.

  I ovaj zipline, kao i sam vodopad, jedintsven je u svijetu jer se nalazi u centru grada. Iz Agencije “Jajce” upozorili su kako će zipline imati ograničenje od 110 kilograma.

  S obzirom na to da za vrijeme pandemije koronavirusa u gradu nije bilo turista, općinske vlasti su u tom periodu započele radove na rekonstrukciji glavne ulice, pravljenju šetnice na jezerima, čišćenju korita Plive i Vrbasa i izgradnji fontana, zbog čega će Jajce turiste ovog ljeta dočekati u nešto novijem ruhu.

  Također, nisu otkazani ni tradicionalni skokovi s vodopada u Jajcu, a više informacija o datumu njihovog održavanja bit će poznato naknadno.


  10 razloga zašto posjetiti Jajce | Furaj.ba

  Prirodne ljepote od kojih zastaje dah, značajni kulturno-historijski spomenici, te brojne manifestacije i događaji, čine Jajce jednom od najatraktivnijih destinacija u BiH Autor: Samila Ivković Fotografije: Samed Žužić 1. VELIČANSTVENI VODOPAD Jedinstven po tome što je smješten u centru grada, jedan od najljepših vodopada na svijetu šarmira svoje posjetitelje i predstavlja simbol Jajca.