Za ovu mekanu, ukusnu tortu treba vam samo tri sastojka.
Sastojci:
– 3 jaja
– 120 g bijele čokolade
– 120 g neslanog mladog sira sobne temperature
Za ukrašavanje:
– prah šećer
PRIPREMA:
Odvojite žumanca od bjelanaca. Bjelanca odložite u frižider. Zagrijte rernu na 170 stepeni C. Bijelu čokoladu otopite na pari. Kada se ohladi dodajte je u posudu sa krem sirom koji je bio na sobnoj temperaturi. Dodajte žumanca i sve izmiješajte. Od bjelanaca napravite čvrst snijeg te i njega pomiješajte sa sirom.
Dobivenu smjesu sipajte u zamašćeni pleh prečnika 15 cm i protrsite ga nekoliko puta da kolač tokom pečenja ne popuca.
Stavite pleh u veći pleh koji ste napunili vrelom vodom. Pecite tačno 15 minuta na 170 stepeni, zatim 15 minuta na 160 stepeni, potom ugasite rernu i ostavite kolač da odstoji još 15 minuta.
Izvadite, ostavite da se potpuno ohladi, a zatim pospite šećerom u prahu.