Japanska torta od tri sastojka

    Japanska torta od tri sastojka

    Za ovu mekanu, ukusnu tortu treba vam samo tri sastojka.

    Sastojci:

    – 3 jaja
    – 120 g bijele čokolade
    – 120 g neslanog mladog sira sobne temperature

    Za ukrašavanje:

    – prah šećer

    PRIPREMA:

    Odvojite žumanca od bjelanaca. Bjelanca odložite u frižider. Zagrijte rernu na 170 stepeni C. Bijelu čokoladu otopite na pari. Kada se ohladi dodajte je u posudu sa krem sirom koji je bio na sobnoj temperaturi. Dodajte žumanca i sve izmiješajte. Od bjelanaca napravite čvrst snijeg te i njega pomiješajte sa sirom.

    Dobivenu smjesu sipajte u zamašćeni pleh prečnika 15 cm i protrsite ga nekoliko puta da kolač tokom pečenja ne popuca.

    Stavite pleh u veći pleh koji ste napunili vrelom vodom. Pecite tačno 15 minuta na 170 stepeni, zatim 15 minuta na 160 stepeni, potom ugasite rernu i ostavite kolač da odstoji još 15 minuta.

    Izvadite, ostavite da se potpuno ohladi, a zatim pospite šećerom u prahu.

    japanese-kolac