Jedinstvenom TWINSET kreacijom Džejla Glavović zablistala na red carpetu

Jedinstvenom TWINSET kreacijom Džejla Glavović zablistala na red carpetu

Crveni tepih, sa prepoznatljivim, tradicionalnim bosanskim motivima večeras je ugostio poznata imena lokalne i svjetske filmske, muzičke i modne scene.

U jedinstvenoj kreaciji mlade italijanske modne kompanije TWINSET, večeras je, na koktelu dobrodošlice povodom otvaranja 25.  Sarajevo Film Festivala, zablistala poznata bosanskohercegovačka manekenka, i Miss Earth 2002, Džejla Glavović u pratnji svog supruga Mahira Očuza, koji je za ovu priliku nosio Hugo Boss odijelo.

Elegantnu, nježnu i ručno šivanu kreaciju potpisuju kreativni direktori istoimene italijanske kompanije, Lara Davies i Bill Shapiro.

Opšivena nojevim perjem porijeklom iz Južne Afrike i svjetlucavim cirkonima duž dekoltea i mermaid linije, haljina je unikat, a prvi put je predstavljena u Milanu pod nazivom Frangia Spadonna, što u prijevodu znači “nojevo mlado perje”.

Prema Džejlinim riječima, TWINSET kreacija nije jedino iznenađenje i modno osvježenje koje će imati priliku pokazati tokom Sarajevo Film Festivala zahvaljujući Astri i Borovu, čije je zaštitno lice i sa kojima surađuje već tri sezone.