Jednostavan vodič za najjeftinije putovanje ikada

  Jednostavan vodič za najjeftinije putovanje ikada

  Zima vam je sigurno već dosadila, i već osjećate potrebu da se negdje daleko otisnete.

  Iako mnogi izbjegavaju planirati putovanja misleći kako su preskupa, to ne mora nužno biti tačno, piše Usa Today.

  Slijedite jednostavni vodič s FareCompare.com koji će vam pomoći bilo da želite uživati na plaži, skijaškim stazama ili istraživati veliki grad.

  1. Rezervišite odmah

  Datumi proljetnih praznika razlikuju se u zavisnosti od mjesta u kojem živite, ali bez obzira na to morate odmah rezervisati. Ovo je popularno vrijeme za putovanja, a cijene već rastu.

  1. Letite danima kada je jeftinije

  Izbjegavajte putovanje petkom i nedjeljom, to su gotovo uvijek najskuplji dani za let. Umjesto toga, odaberite neki od letova utorkom ili srijedom i vratite se u subotu.

  1. Odaberite jeftinu destinaciju

  Ako vas srce vuče prema nekom odredištu i nije vas briga za uštedu novca, onda jednostavno idite.

  1. Ne propustite nijedan besplatan proizvod

  Kada se umorite od skijanja ili kupanja na plaži, preporučujemo da provjerite službenu stranicu za posjetioce i turizam za destinaciju na kojoj se nalazite. Ona često uključuje popis besplatnih (ili vrlo jeftinih) stvari koje možete vidjeti i uraditi, a mnogi imaju i kupone za barove i restorane.

  Na kraju, pogledajte koje su mogućnosti prijevoza. Pojedini nude besplatnu uslugu prevoza s aerodroma, a hoteli često imaju i besplatnu vožnju. Nazovite unaprijed da provjerite. Uštedjet ćete mnogo novca, a to znači da možete planirati još jedno zabavno putovanje u ljetnim mjesecima.