Još 15 dana ljeta u parku Hastahana

  Još 15 dana ljeta u parku Hastahana

  U sarajevskom parku Hastahana sve do 15. septembra traje tromjesečna manifestacija Ljeto u parku – Hastahana, koja nudi brojne zanimljive sadržaje za sve generacije.


  Najmlađi se u parku mogu zabaviti u sklopu igrališta za najmlađe kao i na spravama za animaciju u okviru mini luna parka.

  Za one nešto starije tu je park sa spravama za akrobacijeteren za mali nogomet s vještačkom travom, košarkaško igrališe, te igralište za odbojku na pijesku.

  Na ovom potonjem će ovog vikenda, u subotu 1. i nedjelju 2. septembra, biti održan veliki muško-ženski turnir u odbojci na pijesku.

  Zanimljive sadržaje svakodnevno nudi i velika natkrivena pivnica u parku Hastahana, gdje se svake večeri održavaju svirke uživo.

  Svirke počinju u 21 sat i na njima nastupaju muzičari koji izvode domaće i međunarodne pop, rock, blues i jazz standarde.

  Ponedjeljkom i srijedom sviraju i pjevaju Faja i Beća, dok nedjeljom i utorkom nastupa duo Merima i Haris. Četvrtak, petak i subota rezervisani su za posebne programe.

  Ovog četvrtka, 30. augusta, sviraju popularni The Blavorsi, u petak, 31. augusta, nastupa odlična Ina Hamzić i Open Mind Group, a u subotu, 1. septembra, koncert će održati harizmatični Zlatan Karić i njegov Cover Art bend.

  Ljubitelji brze vožnje svakog dana se mogu utrkivati na Play Station konzoli, a one najbrže Gazprom svakog dana nagrađuje vaučerom za gorivo u iznosu od 30 KM, dok su svi dnevni pobjednici u konkurenciji i za glavnu nagradu – bon za gorivo u iznosu od 500 KM, koji se može koristiti na Gazprom i NIS Petrolovim benzinskim pumpama.