Još jedno odlično izdanje FEMUS-a

  Još jedno odlično izdanje FEMUS-a

  Proteklog vikenda Stolac je bio grad dobrih vibracija, pozitivne energije, dobre muzike i mladosti.

  Četvrti u nizu ovogodišnji FEMUS u organizaciji Gradskog orkestra Stolac, a pod generalnim pokroviteljstvom USAID-a i IOM-a, podario je prvog dana festivala veličanstveni koncert mješovitog orkestra Gimnazije Jovan Dučić iz Trebinja i stolačkih muzičara, koji su svojim repertoarom oduševili više od 500 prisutnih. Bio je to uvod u drugi dan koji je protekao uz obilje dobre muzike i zabave.

  Orkestri koji su sudjelovali u promenadi ulicama grada, stolački gosti iz Đenovića, Vrboskog, Stona, Jajca, Travnika, Kaknja dolazili su, izvodeći svjetske hitove, iz raznih pravaca da bi se spojili u centralnom dijelu gdje su ih aplauzom dočekali građani i njihovi domaćini.

  Cjelovečernji koncert počeo je programom Gradskog orkestra iz Stoca, potom su svoje programe izvodili gosti, koje je stolačka publika otvorenog srca prihvatila i nagrađivala dugotrajnim aplauzima.

  Zabavu koja je trajala do kasno u noć završio je trebinjski orkestar Degustatori, koji je svojom izvedbom popularnog repertoara držao raspoloženje na vrhuncu.

  Stolački gosti, koji su obišli neke od kulturno-historijskih spomenika, ponijet će u svoje gradove lijepe uspomene na ovaj grad, nova i stara prijateljstva uz obećanje za novi susret već sljedeće godine.