Još jedno odlično izdanje FEMUS-a

Proteklog vikenda Stolac je bio grad dobrih vibracija, pozitivne energije, dobre muzike i mladosti.

Četvrti u nizu ovogodišnji FEMUS u organizaciji Gradskog orkestra Stolac, a pod generalnim pokroviteljstvom USAID-a i IOM-a, podario je prvog dana festivala veličanstveni koncert mješovitog orkestra Gimnazije Jovan Dučić iz Trebinja i stolačkih muzičara, koji su svojim repertoarom oduševili više od 500 prisutnih. Bio je to uvod u drugi dan koji je protekao uz obilje dobre muzike i zabave.

Orkestri koji su sudjelovali u promenadi ulicama grada, stolački gosti iz Đenovića, Vrboskog, Stona, Jajca, Travnika, Kaknja dolazili su, izvodeći svjetske hitove, iz raznih pravaca da bi se spojili u centralnom dijelu gdje su ih aplauzom dočekali građani i njihovi domaćini.

Cjelovečernji koncert počeo je programom Gradskog orkestra iz Stoca, potom su svoje programe izvodili gosti, koje je stolačka publika otvorenog srca prihvatila i nagrađivala dugotrajnim aplauzima.

Zabavu koja je trajala do kasno u noć završio je trebinjski orkestar Degustatori, koji je svojom izvedbom popularnog repertoara držao raspoloženje na vrhuncu.

Stolački gosti, koji su obišli neke od kulturno-historijskih spomenika, ponijet će u svoje gradove lijepe uspomene na ovaj grad, nova i stara prijateljstva uz obećanje za novi susret već sljedeće godine.

 

 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content