Jubilarni Dani općine Travnik: Kajganijada će mirisati mahalama

Kulturno-zabavna i sportska manifestacija Dan općine Travnik koja se tradicionalno obilježava u mjesecu martu, ove godine doživljava svoje deseto jubilarno izdanje.

Foto: TZ Travnik

U zgradi Općine Travnik je predstavljen sadržaj ovogodišnje manifestacije koja će se održati u periodu od 15. marta do 5. aprila na različitim lokacijama u Travniku, a kao i prethodnih godina ponudit će brojne umjetničke izložbe i performanse, promocije knjiga i pozorišnih predstava, edukativna predavanja i zabavne radionice za odrasle i najmlađe, ali i sportske aktivnosti.

Kako ističe glasnogovornica manifestacije Aldijana Dizdar, prošle godine su, iako su sve pripremne aktivnosti za obilježavanje manifestacije bile realizirane, bili prinuđeni uslijed nepovoljne epidemijske prilike, otkazati sve programske sadržaje.

„No ni u ovom momentu epidemijske prilike nisu znatno bolje, ali moramo se prilagoditi vremenu i uslovima u kojima živimo. U želji da našim sugrađanima, bar na trenutak uljepšamo i obogatimo svakodnevnicu u kojoj je danas  mnogo više onih loših, nego lijepih vijesti, odlučili smo da ove godine ipak dosta skromnije i uz strogo pridržavanje svih propisanih mjera i naredbi obilježimo Dan općine Travnik“, kazala je Dizdar.

Foto: TZ Travnik

Dan općine Travnik jedna je od najvećih i najorganizovanijih manifestacija jedne općine na području Bosne i Hercegovine koja svake godine kontinuirano okuplja sve više učesnika s ciljem promocije i popularizacije travničkih vrijednosti iz svih oblasti društvenog života.

„U obilježavanju Dana općine Travnik, prethodnih godina učestvovali su skoro svi sugrađani, dok jedni daju podršku iz gledališta kao vjerna publika, drugi opet svoj doprinos daju aktivnim učestvovanjem u organizaciji različitih sadržaja, a i ove godine svojim prijavama, naši sugrađani su potvrdili da i u ovim okolnostima žele obilježiti ovaj značajan datum“, istaknula je predsjednica Organizacionog odbora manifestacije Aida Daul.

Iz Organizaconog odbora manifestacije ističu da je nakon raspisanog javnog poziva, za učestvovanje u programu obilježavanja manifestacije zaprimljeno oko 40 prijava sa više raznovrsnih aktivnosti.

Kako ističe Dizdar, ove godine neće biti organizirana ceremonija zajedničkih vjenčanja, koja je jedinstven i poseban dio manifestacije, ali će svi mladenci 21. marta biti oslobođeni  plaćanja svih administrativnih troškova.

„Ove godine imamo i nekoliko aktivnosti koje će biti održane online putem različitih internet platformi. Neizostavna je i tradicionalna kajganijada koja će ponovo zamirisati travničkim ulicama, a također interesantna je i izložba fotografija jednog Sarajlije, profesionalnog fotografa koji se naprosto zaljubio u motive prekrasnih travničkih ljepota”, istaknula je Dizdar.

Iz Organizacionog odbora, sve posjetitelje manifestacije pozivaju na odgovorno ponašanje i poštivanje svih zakonom propisanih mjera i naredbi.

Program manifestacije

Foto: TZ Travnik

Zato što jedan članak nije dovoljan…

10 RAZLOGA ZAŠTO POSJETITI TRAVNIK

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content