Kada stvari krenu nizbrdo

Ibuprofen – najkorišteniji lijek na brodu. Prepisuju ga za sve, od slomljene noge do slomljenog srca. 🙂

Ibuprofen – moj prijatelj zadnja 4 dana. Ali i ne pomaže puno. Dakle, stvari su krenule nizbrdo. Prije 4 dana sam se ukočila, leđa me jako bole. Donji dio. Uspjela sam dobiti dan off i barem se malo naspavati. Naredni dan sam se vratila na posao, ali situacija nije puno bolja. 11 soba, dva puta dnevno je 22 sobe. Nakon 4 sobe leđa me bole. Ne mogu hodati kako treba, boli me i kad nešto nosim u lijevoj ruci, i kada silazim niz stepenice i penjem se – ista priča. Sinoć sam išla na istezanje kod fitnes trenera i rekao mi je da je uzrok svega moja noga jer su mi mišići previše pod pritiskom i pokazao mi je koje vježbe moram raditi svako jutro i veče ili inače neću izdržati do kraja ugovora. Čak i se gosti  brinu za mene, daju mi kremice, flastere, lijekove.

Još dvije djevojke su odustale od posla, a i ja sam vrlo blizu odustajanja. Kad se sjetim da moram opet u II smjenu noćas, a da je sutra linen change, zlo mi je. Kako ću promijeniti posteljinu kad ne mogu ni hodati?! Nisam izašla na kopno mjesec dana. Nemam kad, il sam previše umorna ili nemam vremena. I koje pare će mi vratiti zdravlje??? Nema tih para….

Danas sam htjela dati otkaz. Krenula sam kod glavne, ali nije radila. Ne znam šta ću i kako ću, samo znam da me boli i da psihički pucam…

Večeras je proslava Indian Independence Day i željela sam ići na zabavu, da osjetim tu indijsku atmosferu, vidim njihovu tradiciju, nošnju, hranu i slušam muziku. Dogovorila sam se sa indijkom Suzanom (Suđana) da mi posudi haljinu i da mi stavi onu tačkicu. Kupila sam i nakit, ali još nisam sigurna hoću li moći, zbog leđa mi krevet ne gine.

U Medicalu sam dobila još dva dana off dutty. Kaže doktorica da moram odmarati i tako sad sjedim u sobici, sa tri paketa tableta oko mene, na dekici koja proizvodi toplotu…

 

Dijana Mirojević, Furaj.ba

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content