Kako da motivišete svoje dijete da proba nove ukuse – Riba će im postati omiljena namirnica

Iako vaša djeca možda jedu količinski dovoljno, ponavljanje istih namirnica na koje su navikli može biti izuzetno loše za njihovo zdravlje. Na vrhu liste jela koja djeca uvek vješto izbjegavaju nalazi se bareno zeleno povrće, ali možda najkorisnija namirnica za pravilan rast i razvoj djece koju najmanji broj njih prihvata je svakako riba. Imamo nekoliko savjeta kako da to promjenite.

Argeta junior

Polazna tačka: strpljenje!

Mališanima je potrebno više vremena da prihvate promjene. Ukoliko dođe do izgovora, odugovlačenja a potom i plača i odbijanja ribe, jednostavno odložite obrok do trenutka dok se djete ne smiri i bude spremno za novi pokušaj. Iskoristite mudre načine da im pokažete nove stvari koje su dobre za njih, izbegavajući ucjene i kažnjavanje.

Kako sve djeca mogu jesti ribu?

Stručnjak za pravilnu i izbalansiranu ishranu, nutricionistkinja Maja Astaloš kaže da postoji način da se svi benefiti ribe unesu, a djeca zadrže osmeh na licu.

„Odličan način da se djeci češće uvede riba u ishranu je kvalitetna riblja pašteta namazana na integralni hljeb. Na tržištu postoje mnogi proizvodi ovog tipa, ali su prva preporuka paštete od mesa Žutoperajne tune koja je označena kao najkvalitetnija za ljudsku ishranu. Nju djeca mnogo lakše prihvataju, a interesantno je da se prilikom termičke obrade ne gubi na kvalitetu i tako uz prihvatljiviji ukus, djeca dobijaju sve neophodne nutrijente koji su im iz ribe potrebni. Riba je bogata vitaminom A, koji je neophodan za dobar vid, kvalitet kože i kose. Vitamin D i kalcijum iz ribe ulaze u sastav kostiju i zuba, jod i fluor ubrzavaju metabolizam i rast organizma, a magnezijum, cink i selen jačaju imuni sistem i štitnu žljezdu. Djeca koja česće jedu ribu i njene proizvode imaju bolji san i viši IQ, a za to su zaslužne omega 3 masne kiseline“, istakla je dr Astaloš.

Igra koja otvara apetit

Prazan tanjir je pobeda, a za to su vam potrebni saveznici.Upoznajte djecu sa Patkom Juniorom koji je baš zbog toga što zna muku djece i bitke roditelja za trpezom specijalno napravio Argeta Junior Krem Tuna i Argeta Junior Super Tuna namaze. Oni su napravljeni od najfinijih fileta Žutoperajne tune, sadrže prirodna ulja i začine, svi namazi su bez konzervansa, umjetnih pojačivača okusa, boja, palminog ulja i glutena.  Uz pomoć besplatne online platforme Juniorove avanture najmlađi će naučiti puno o ekologiji, sportu, nauci i prirodi, a ujedno zavoljeti i Patka čije prijedloge za užinu poput ribljih namaza sigurno neće odbiti. Patak Junior će postati njihov drugar koji im nudi zanimljive savjete za druženje, istraživanje i odrastanje, ali i vaš saveznik u tome da djeci pružite najbezbolniji način da probaju ribu i odrastu u vedre, pametne i sretne ljude.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content