Kako koristiti besplatni internet na istanbulskom aerodromu?

Turski telekom obezbijedio je putnicima besplatni internet na istanbulskom aerodromu. Internet je omogućen uz kioske za bežični internet čiju infrastrukturu obezbjeđuje Türk Telekom.

Foto: Furaj.ba

Biti online je veoma važno kada putujete dok pokušavate shvatiti kako stvari funkcioniraju i tražite informacije ako niste dobro pripremljeni možete izgubiti mnogo vremena. Internet nam ne treba samo da bi skratili vrijeme nego da bi organizovali prevoz, dogovorili susret ili pronašli najbolji način da stignemo do svog odredišta.

Većina aerodroma pruža besplatnu wifi uslugu za putnike kojima je potrebno da se ovako oslobode stresa, a da ne potroše bogatstvo na roaming ili odmah kupuju lokalnu SIM-karticu koja u Turskoj nije nimalo jeftina. Cijena SIM kartice 25 GB košta 600 turskih lira (66,00 KM)

https://furaj.ba/najveci-u-turskoj-medunarodni-aerodrom-ataturk/Aerodrom Istanbul je jedan od aerodroma koji nude besplatan WiFi, ali je vrijeme ograničeno na samo jedan sat. Postoje dva načina za povezivanje na internet koje nudi glavni pružalac usluga u Turskoj – Turk Telekom. Ali kako se prijaviti?

Foto: Furaj.ba

Možete koristiti uslugu putem SMS-a ili dobivanjem lozinke putem aparata koji su postavljeni na aerodromu.

Pristup putem SMS-a

Kliknite na mobilni pristup ako vaše telefonske postavke dozvoljavaju primati SMS dok ste u romingu.
Odaberite zastavu za pozivni broj zemlje, a zatim unesite broj telefona bez pozivnog broja. Prihvatite ugovor i kliknite na Enter.
Unesite SMS kod koji će biti poslan na vaš mobilni telefon. Zatim kliknite na Nastavi.

Pristup uz Kiosk pasword

Pronađite kiosk (aparat) i slijedite upute na displeju. Ovdje morate skenirati pasoš nakon čeka ćete dobiti listić sa kodom koji trebate unijeti u telefon. Na videu ispod pogledajte upute za skeniranje pasoša.

Wi-Fi support line: 444 01 45

Kada dobijete listić s kodom na telefonu kliknite na ‘unesi sa pasošem’.
Unesite broj pasoša i kod koji ste dobili na kiosku. Prihvatite ugovor i kliknite na Enter.

Foto: Furaj.ba

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content