Kako je jednoj djevojci ostvaren san da se spusti niz most na Darivi

Snovi se lahko ostvaruju ako dovoljno iskreno sanjate, i ako imate prijateljicu s kojom ih možete ostvariti i prevazići sve prepreke.

Ena Kapetanović je sretna djevojka! Poželjela je da se penje po stijenama, spušta s mosta, ali je za ostvaranje njenog sna postojala jedna prepreka – Ena je u kolicima. Iako je možete vidjeti kako zahvaljujući svom vedrom duhu neprestano pomjera granice – možete je vidjeti na 5k trkama, klizalištima, na salsa party-u, ipak spust s mosta činio se nemogućim.

Ipak, ima onih koji osluškuju tuđe želje i potrebe, pa pronađu način kako da im pomognu da dođu do cilja. Enina prijateljica Amina Kučuk, avanturistkinja i saradnica Furaj.ba, organizirala je zahvaljujući pomoći vrijednoj ekipi GSS-a, stanica Sarajevo, koja ne samo da spašava ljudske živote kada god je to potrebno već pomaže i u sitnim radostima svakodnevnice, Enino spuštanje s mosta na sarajevskoj Darivi.

Na kraju, fotografije govore više od hiljadu riječi. Osmijeh na licima svih onih koji su uspjeli u ostvarenju Eninog sna.

 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content