Jysk preporuke – Kako opremiti apartman

Prilikom odabira hotela ili apartmana, gosti sve više pažnje posvećuju uređenju enterijera i atmosferi prostora u kojem će boraviti, materijalima koji u njemu prevladavaju kao i dodatnim praktičnim sadržajima, koji mogu drastično promijeniti cjelokupni doživljaj apartmana ili sobe. 

Ako se trenutno pripremate za predstojeću sezonu, u tome vam može pomoći JYSK-ovo B2B odjeljenje, koje poslovnim subjektima osigurava personalizovan pristup, posebne količninske popuste i fleksibilnu dostavu. Uz pravilan odabir namještaja i dekorativnih elemenata te praktičnih detalja poput kuhinjske opreme i posteljine, vaš turistički objekat će ubrzo postati mjesto u kojem će gosti uživati i koje će dugo pamtiti.

San bez kompromisa 

Namještaj je ključni element u opremanju prostora namijenjenih turističkom najmu. Treba odabrati komade koji su udobni, funkcionalni i estetski privlačni. Od modernog i minimalističkog stila do rustikalnih komada koji odražavaju lokalni šarm, namještaj treba biti pažljivo odabran kako bi se stvorila atmosfera ugodna za boravak gostiju. 

Kvalitetan odmor gostiju treba biti prioritet pa se pobrinite da ga zaista i dožive. Madraci su najbolji prijatelji dobrog sna i gostima treba da pružaju podršku i udobnost. JYSK nudi velik izbor madraca, a takođe ima i vodič za njihovo održavanje, što može značajno da vam olakša pronalazak onog pravog. Kako bi vam madrac trajao godinama, uložite u kvalitetnu zaštitu koja će mu produžiti trajanje. 

Svako ima drugačije navike spavanja zbog čega je gostima najbolje osigurati tri vrste jastuka – niski, anatomski i visoki. Kvalitetnim madracem i jastucima u kombinaciji sa lijepom posteljinom, gostima ćete pokazati da vam je njihova udobnost na prvom mjestu i pobrinuti se da se svaka osoba koja vas posjeti dobro odmori, bez obzira na položaj u kojem spava.

Uživanje na otvorenom

Investiranje u kvalitetan vanjski namještaj može dodatno poboljšati iskustvo gostiju i potaknuti ih da cijene smještaj koji nudi ovakav dodatni prostor za relaksaciju i uživanje na otvorenom.

Za stvaranje ugodne atmosfere na balkonu, biće vam dovoljne lounge stolice i mali stol, dok na terasu ili u baštu možete smjestiti baštensku garnituru za cijelu porodicu ili grupu prijatelja. 

Pri odabiru baštenske garniture, pokušajte pronaći onu koja će stilski odgovarati vašem enterijeru kako bi zajedno činili skladnu i privlačnu cjelinu. Takođe, obratite pažnju na njen  materijal i način održavanja, i odaberite model koji vam neće oduzimati previše vremena. Većina JYSK garnitura izrađena je od materijala koji gotovo da i ne zahtijevaju održavanje i otporni su na vremenske uslove, što značajno olakšava brigu o njima. 

Održivost se cijeni

Prema najnovijem izvještaju platforme Booking.com čak 71 posto globalnih putnika bira destinacije i objekte za odmor koji praktikuju ili teže održivom turizmu. Iako je održivost dugotrajan proces, ona se u vašem apartmanu ili hotelu može odražavati i kroz jednostavna rješenja poput kompostiranja, kanti za odvajanje otpada, posteljine od recikliranog materijala ili korpe od morske trave

Ako ste u potrazi za većim komadima namještaja poput baštenskih stolica, u JYSK-u potražite proizvode sa FSC™ oznakom, koja predstavlja jedan od sistemskih koraka prema održivosti. Osim baštenskog namještaja, u JYSK-u se možete opremiti i ormarom, stolom i dekoracijama proizvedenim na ovaj način, sa ciljem odgovornog korištenja prirodnih resursa. 

Dašak svjetla

Čak i ako je vaš prostor ispunjen prirodnim svjetlom, nekoliko zanimljvih rasvjetnih tijela daće mu novu dimenziju. U apartmanu ili sobi manjih dimenzija, iskoristite igru svjetla za stvaranje vizualno većeg prostora, a odabirom toplog svjetla postignite luksuzniji utisak cijele prostorije. Za stvaranje ugodne i romantične atmosfere uz samo nekoliko rasvjetnih tijela, odlučite se za fenjere od prirodnih materijala, koji će uljepšati večernja druženja na otvorenom. 

 

 

Za više informacija o JYSKovoj B2B ponudi i posebnim popustima za poslovne subjekte, posjetite JYSK.ba

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content