Katarina Witt i Džeko: Emotivne poruke povodom otvaranja Olimpijskog muzeja

U Sarajevu se ponovo otvara Olimpijski muzej u svom prvobitnom objektu – nekadašnjoj vili Mandić u Petrakijinoj ulici.

Katarina Witt; Foto: Printscreen

Povodom ovog veoma važnog dana za glavni grad Bosne i Hercegovine, oglasili su se brojni sportisti širom svijeta, što domaći što strani, koji su karijerom i uspomenama vezani za Sarajevo.

Jednu od najljepših poruka poslala je Katarina Witt, uspješna klizačica koja je u BiH ostala upamćena po sjajnom nastupu na Zimskim olimpijskim igrama 1984. godine gdje je osvojila zlato. Katarina je poslala svoju poruku i čestitku gradonačelniku Sarajeva Abdulahu Skaki i građanima Sarajeva, rekavši kako bi rado prisustvovala svečanom otvorenju da putovanja zbog pandemije koronavirusa nisu otežana, te je naglasila kako je prelijepe uspomene vežu za naš grad.

Poruku podrške poslao je i Norvežanin Andreas Bergsland rekavši kako će uspomene iz Sarajeva pamtiti cijeli život.

Mladi sportisti Norveške bili su među najuspješnijim učesnicima EYOF-a 2019. Veliki sportski događaj EYOF, najmasovniji od Zimske olimpijade 1984. u Sarajevu, zauvijek se upisao kao nevjerovatna manifestacija koja je pokazala olimpijski duh o kojem će se dugo pričati u svijetu. Mnogi učesnici nose divne uspomene i sada su najbolji reprezenti Sarajeva i BiH u svijetu, baš poput Andreasa koji je poslao poruku gradonačelniku i građanima Sarajeva.

I jedan od najboljih bosanskohercegovačkih sportista – fudbalski reprezentativac i fudbaler italijanske Rome rekao je kako mu je drago da će obnovljeni Olimpijski muzej otvoriti svoja vrata i da ćemo sve ono što je Sarajevu bilo te olimpijske 1984. i godina poslije promovirati na pravi način”.

Poruku je poslao i bh. košarkaški reprezentativac, igrač Brooklyn Netsa, košarkaški genije Džanan Musa koji je čestitao svima koji su učestvovali u tome da se historijska kuća poput Olimpijskog muzeja vrati građanima Sarajeva i svim njegovim gostima.

“Hvala u moje i ime svih bh. sportista. Zajedno ćemo u budućnosti ispisivati nove stranice sportske historije našeg grada i države”, kazao je Musa u videoporuci. Nedavno je Musi uručio Zlatnik Grada Sarajeva kao odličje njegovog uspjeha u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

Najslađu poruku poslali su sarajevski mališani, a emotivne poruke poslali su i austrijski sportisti, te brojni drugi.

Zato što jedan članak nije dovoljan…

OLIMPIJSKI MUZEJ PONOVO U SVOM DOMU

PREDLOŽENE CIJENE KARATA ZA OLIMPIJSKI MUZEJ I MUZEJ BISTRIČKE STANICE

BISERI IZ SARAJEVSKE OLIMPIJSKE OGRLICE SJEĆANJA

VOLIMO JUREKA VIŠE OD BUREKA

POGLED IZNUTRA NA ZOI ’84

LIJEPO JE BILO U SARAJEVU: 36 GODINA OTKAKO SMO ISPRATILI OLIMPIJADU

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content