Kino se vraća Goraždu, Livnu…

Trinaest gradova u entitetu Federacija Bosne i Hercegovine digitaliziralo je i moderniziralo kinodvorane putem Javnog poziva koji je raspisala Fondacija za kinematografiju, odnosno Federalno ministarstvo kulture.

Foto: Pixabay

Goražde

Goraždanski Centar za kulturu uz podršku Udruženja Mreža nezavisnih kino prikazivača dio je projekta “Vaše kino u vašem gradu” uz podršku Udruženja Mreža nezavisnih kino prikazivača zahvaljujući kojem će goraždanska publika imati priliku da uživa u najnovijim filmskim ostvarenjima.

Prva projekcija očekuje se večeras, 28. septembra, kada će biti prikazan film “Smrt djevojčice sa žigicama”, koji je prethodno prikazan na Sarajevo Film Festivalu.

Livno

Narodni univerzitet Livno digitaliziralo je i moderniziralo kino dvoranu, a redovne digitalne kinoprojekcije započete su 21. septembra.

Iz Narodnog univerziteta napominju da je njihova institucija uz podršku Fondacije za kinematografiju član Udruge “Mreža nezavisnih kino prikazivača” koja će pružiti obuku osoblju, kao i dodatnu edukaciju te provesti potrebne aktivnosti  kako bi se najnoviji filmovi domaće produkcije, koji će imati prioritet u prikazivanju, našli na listi za prikazivanje u livanjskom kinu kao i najnoviji filmovi svjetske kinematografske produkcije.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content