Kljukuša

    Kljukuša

    BOSANSKA KUHINJA

    Kljukuša mora biti tanka i hrskava, odlična je i sa puno bibera. Brzo se pravi i jako je ukusna.

    Sastojci

    3 – 4 kašike brašna

    4 – 5 krompira

    1 luk

    1 prašak za pecivo

    maslo ili puter

    so

    biber (po želji)

    Priprema

    Zagrijte rernu na 250C. Operite i ogulite krompir, krupno ih nahrendajte i pustite da odstoje i puste vodu. Zatim dodajte 4-5 kašika brašna pomiješanog sa praškom za pecivo i sitno narezanim lukom, posolite i izmiješajte. Rasporedite smjesu u nauljenu tepsiju i pecite u rerni oko 30 minuta, dok ne porumeni

    Prema želji, na kraju,  kljukušu možete preliti sa mješavinom jogurta, pavlake i sitno isjeckanog bijelog luka.