„Koja je tvoja priča“? Istinita iskustva i životne priče potpunih stranaca

U 2009.godini, Brandon Doman, koji je oduvijek ispoljavao intenzivnu radoznalost o ljudima, sjedeći u lokalnom kafiću odlučio je da pita prolaznike jednostavno pitanje: “Koja je tvoja priča”?

strangersproject-big-02

Dijeleći samo papir i olovke, Doman je stvorio jedinstven istraživački prostor koji je odmah zaintrigirao ljude da anonimno podijele svoje priče. Sada, nakon više od 10.000 priča, projekat Stranci je postao značajan pokret, povezujući strance svih uzrasta iz različitih okruženja i različitog porijekla, da se ponovo prisjete, raduju, nađu mir i nadu, i povežu putem riječi.

„Koja je tvoja priča“? Prikazuje izbor od dvije stotine priča izdvojenih iz projekta Stranci, jednako  srceparajućih i duhovitih, kolekciju ispovijesti koja je razotkrila ljudske univerzalne istine, želje i patnje, ilustrujući emocionalnu snagu pripovijedanja i zajedničke ljudskosti sa orginalnim rukopisima i fotografijama koje naglašavaju dijelove priča.

stranger-project-feature

Ovaj prekrasan kolaž istina i doživljaja je upotpunjen sa praznom stranicom na kraju knjige kako bi čitaoci mogli dodati svoju ličnu priču i sami postati dio ovog posebnog projekta.

Svako ima priču za podijeliti. Koja je tvoja priča?

Piše: Natalija Kaiser

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content