Koje je najčešće prezime u BiH , a ko prednjači u ispijanju kafe?

Hodžić je najčešće prezime u Bosni i Hercegovini, Horvat u Hrvatskoj te Popović u Srbiji, pokazuje mapa prezimena. Naprimjer, u Španiji je najčešće prezime Garcia, a Papadopoulos u Grčkoj, dok se mnogi Šveđani prezivaju Andersson.

Jedna mapa pokazuje i najdužu ravnu crtu kojom možete ploviti ne dodirujući kopno. Naravno, zbog oblika zemlje linija ne izgleda ravno na mapi.

Na jednoj od mapa koje je objavio Daily Mail prikazano je i koje vode su najopasnije, naravno zbog gusara. Prema svemu sudeći, piratstva gotovo da nema oko obala Evrope, dok su iznimno opasne vode u blizini istočne Afrike i Indije. Ipak, najopasnije su vode u jugoistočnoj Aziji i Zapadnoj Africi.

Kada je riječ o zemljama podložnim suši, nema razloga za brigu. Rizik da Balkan zahvati suša je minimalan, dok je rizik od suše najveći u Zapadnoj Africi, na Bliskom Istoku i u Aziji.

Na mapama je čak prikazano i u kojim zemljama ljudi najbrže gube nevinost. Granica stupanja u seksualne odnose najniža je kod Skandinavaca i Portugalaca koji nevinost gube u dobi od 15, odnosno 16 godina, dok na stupanje u seksualni odnos najviše čekaju Malezijci – 23 godine. Bosna i Hercegovina nije na ovoj mapi, ali susjedi Hrvati, prema ovom izračunu, u seksualne odnose većinom stupaju sa 17 godina.

Također, objavljena je i mapa zemalja u kojima se vozi lijevom, odnosno desnom stranom. Na osnovu mape može se zaključiti da 60 posto svjetske populacije vozi desnom stranom, a 30 posto lijevom, i to uglavnom u zemljama koje su nekada bile britanske kolonije.

Tu je i mapa – rječnik, koju su osmislili Kinezi. Bosnu i Hercegovinu su nazvali Persia Nun-ya, dok Veliku Britaniju nazivaju zemljom hrabrih, Švedsku zemljom sretnih vojnika, dok Fince identifikuju s finim mirisom.

Kada je u pitanju konzumiranje kafe, zemlje Balkana su prvi vrhu, ali u ispijanju tog “čarobnog” napitka ipak prednjače Skandinavci. Također, Bosna i Hercegovina i ostale zemlje regije prednjače u ispijanju alkohola, a tu su i Velika Britanija, Irska, Finska i Rusija.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content