Koje je najgore mjesto za sjedenje u avionu?

Kako bi utvrdili koje je sjedalo u avionu najviše i najmanje popularno, EasyJet je proveo istraživanje na 10.000 svojih putnika.

Iako je poznato da u avionima putnici uglavnom preferiraju mjesto do prozora kako bi uhvatili pogled i priliku za dobru fotografiju, EasyJet je otišao korak dalje. Kako bi utvrdili koje je sjedalo u avionu najviše i najmanje popularno, proveli su istraživanje na 10.000 svojih putnika.

Najdraže mjesto za sjedenje u avionu je, prema rezultatima tog istraživanja, 7F – sjedalo uz prozor na desnoj strani aviona. Sjedalo uz prozor najpoželjnije je mjesto u avionu za 59 ispitanika.

– Prodajni podaci otkrivaju da su sjedala s desne strane aviona popularnija od onih s lijeve strane, dok se redovi šest i sedam najbrže prodaju – izvijestili su iz EasyJeta. Popularnosti sjedala F7 doprinose i česti popusti koje aviokompanije nude na sedme redove na kraćim rutama.

S druge strane, sjedalo koje putnici najviše izbjegavaju je 19C, piše news.com.au. Pretpostavlja se da ovo sjedalo nije omiljeno zbog loše pozicije. – Pristup WC-u i izlazima prioritet je mnogim putnicima prilikom odabira sjedala, a 19. red je otprilike na sredini aviona – kažu iz EasyJeta. Dodaju kako na odabir sjedala utječu nacionalnost, dob i društvo putnika.

Istraživanje je pokazalo da radoznali i nervozniji putnici radije biraju sjedalo uz prozor. Sjedalo uz prozor više vole i mlađi putnici kako bi mogli fotografirati pogled iz aviona. Stariji putnici, pokazalo je EasyJetovo istraživanje, radije biraju sjedalo uz prolaz kako bi imali više mjesta i bili pokretniji.

Izvor: Večernji.hr

 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content