Komedija”Narodni poslanik” Branislava Nušića

Premijerno na sceni BKC-a 4. jula 2018. godine sa početkom u 20:00 sati” bit će izvedena dugo očekivana komedija Branislava Nušića “Narodni poslanik”.

Prva repriza očekuje se dan poslije 5. jula. 2018. u 20:00 sati.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni BKC-a .

Radno vrijeme blagajne BKC-a od 10:00 sati do 17:00 sati (osim nedelje).

VIŠE O PREDSTAVI:

Narodni poslanik” je prva komedija Branislva Nusića, koju je napisao još kao devetnaestogodišnji student. Ova komedija je podjeljena u tri čina a radnja se bavi pitanjem osvajanja vlasti odnosno palanačkim parlamentarizmom i načinom kako se bira poslanik. Karakteriše je međusobno preplitanje situacije i verbalne komike. Likovi su građeni na prototipima te su s toga sočni, životni, uvjerljivi i kao takvi bliski svakom gledaocu.

Teme koje obrađuju, situacije koje prikazuju, likovi koje predočavaju nisu tipični samo za Nušićevo vrijeme. Lakomost, uobraženost, žeđ za vlašću, otimačina, pokvarenost, naivnost, neznanje – karakteristike su društva i pojedinca u svim vremenima.

 

Glumačku podjelu čini generacija iskusnih bh glumaca potpomognuta mladim glumačkim snagama: Izudin Bajrović, Amra Kapidžić, Ermin Sijamija, Sead Pandur, Maja Salkić, Dženita Imamović – Omerović, Vedran Djekić, Aldin Omerović i Nadin Mičić.

Adaptaciju i režiju potpisuje Alen Muratović, autori muzike su Samir Hodović, Sanjin Latifić, Nino Škiljić, Validna legitimacija. Kostimografkinja je Lejla Hodžić a scenograf Vedran Hrustanović.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content