Komedija”Narodni poslanik” Branislava Nušića

  Komedija”Narodni poslanik” Branislava Nušića

  Premijerno na sceni BKC-a 4. jula 2018. godine sa početkom u 20:00 sati” bit će izvedena dugo očekivana komedija Branislava Nušića “Narodni poslanik”.

  Prva repriza očekuje se dan poslije 5. jula. 2018. u 20:00 sati.

  Ulaznice se mogu kupiti na blagajni BKC-a .

  Radno vrijeme blagajne BKC-a od 10:00 sati do 17:00 sati (osim nedelje).

  VIŠE O PREDSTAVI:

  Narodni poslanik” je prva komedija Branislva Nusića, koju je napisao još kao devetnaestogodišnji student. Ova komedija je podjeljena u tri čina a radnja se bavi pitanjem osvajanja vlasti odnosno palanačkim parlamentarizmom i načinom kako se bira poslanik. Karakteriše je međusobno preplitanje situacije i verbalne komike. Likovi su građeni na prototipima te su s toga sočni, životni, uvjerljivi i kao takvi bliski svakom gledaocu.

  Teme koje obrađuju, situacije koje prikazuju, likovi koje predočavaju nisu tipični samo za Nušićevo vrijeme. Lakomost, uobraženost, žeđ za vlašću, otimačina, pokvarenost, naivnost, neznanje – karakteristike su društva i pojedinca u svim vremenima.

   

  Glumačku podjelu čini generacija iskusnih bh glumaca potpomognuta mladim glumačkim snagama: Izudin Bajrović, Amra Kapidžić, Ermin Sijamija, Sead Pandur, Maja Salkić, Dženita Imamović – Omerović, Vedran Djekić, Aldin Omerović i Nadin Mičić.

  Adaptaciju i režiju potpisuje Alen Muratović, autori muzike su Samir Hodović, Sanjin Latifić, Nino Škiljić, Validna legitimacija. Kostimografkinja je Lejla Hodžić a scenograf Vedran Hrustanović.