Kompanija Porsche BH: Decembar u znaku pomoći najranjivijim kategorijama društva

Sarajevo, 29.12.2022- Novogodišnji praznici su povod da se kraj poslovne godine obilježi humanitarnim i društveno odgovornim projektima pa je kompanija Porsche BH, kao i prethodnih godina, donacijama obradovala građane najranjivijih kategorija našeg društva.

Foto: Porsche BH

Kao kompanija koja odgovorno djeluje prema lokalnoj zajednici i koja nastoji da unese radost i sreću u živote najmlađih, Porsche BH je darovao novogodišnje paketiće djeci SOS Dječijeg sela, Dječijeg doma Bjelave, te učenicima JU Srednja škole za stručno usavršavanje i radno osposobljavanje u Zenici.

 „Kao i svake godine, i u 2022.godini realizovali smo brojne društveno odgovorne projekte. Posebnu pažnju posvetili smo projektima koji se ogledaju u podršci kulturi, sportu i mladima jer je sretno djetinjstvo temelj života svakog čovjeka“, kazala je Belgin Arnautović, menadžer za odnose s javnošću kompanije Porsche BH.

Međutim, našu brigu trebaju i stari i nemoćni građani koji ovise o pomoći sugrađana.

Foto: Porsche BH

„Naša kompanija je u decembru podržala akciju udruženja Pomozi.ba pod nazivom  „Obrok za sve“ i donirala sredstva za ca. 700 toplih obroka koji će biti odneseni na vrata starih i iznemoglih građana širom BiH. U uslovima teške ekonomske krize ne smijemo zaboraviti sugrađane koji nisu u mogućnosti da sebi obezbijede topli obrok. Mi u kontinuitetu podržavamo projekat „Obrok za sve“ i naša podrška ni ubuduće neće izostati“, dodao je Senad Olovčić, direktor firme Porsche BH.

 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content