Kompanija za primjer: Planinarenjem do boljeg zdravlja i jakog kolektiva

Kompanija Porsche BH je u okviru svoje strategije društveno odgovornog djelovanja pokrenula jedan nesvakidašnji projekat ostvarujući partnersku saradnju sa Gorskom službom spašavanja Ilidža.

Foto: PR

Cilj ove saradnje je s jedne strane podrška GSS-u Ilidža čiji članovi nesebičnim radom i zalaganjem spašavaju ljudske živote tokom prirodnih katastrofa i vanrednih situacija, a s druge strane unapređenje zdravog življenja zaposlenika kompanije Porsche BH kroz planinarenje uz stručnu obuku i u organizaciji GSS Ilidža.

Kako je unapređenje svijesti o važnosti održavanja zdravlja i zdrave životne okoline jedan od ključnih postulata kompanije Porsche Holding, održana je edukacija u okviru koje su pripadnici GSS Ilidža zaposlenike Porsche BH upoznali sa osnovama planinarstva, osnovama spašavanja, korištenjem planinarske opreme itd.

Zaposlenici će naučena znanja moći primjenjivati u praksi što čini sljedeći stepen edukacije te će biti organizovani višednevni planinarski izleti sa edukativnim sadržajima, timskim zadacima i lijepim druženjima. Pored planinarenja  i boravka u prirodi ova edukacija ima za cilj podizanje ekološke svijesti, vrednovanje prirodnih ljepota, pozitivnu motivaciju zaposlenika i jačanje timskog duha.

Vođeni ovom idejom kolektiv Porsche BH je proteklog vikenda volonterski i uz asistenciju pripadnika GSS Ilidža čistio obalu Miljacke iza objekta Porsche Sarajevo. Akcija je provedena uz sve mjere sigurnosti i tehničku opremu GSS-a. Tom prilikom su uklonjene značajne količine otpada iz korita i sa obala što će doprinijeti ljepšem i zdravijem ambijentu u radnoj okolini. Na ovaj način zaposlenici Porsche BH su pokazali visok stepen ekološke osviještenosti i spremnosti da kroz timski rad daju svoj doprinos društvenoj zajednici.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content