Andrea Bocelli spektakularnim koncertom za 30. godišnjicu karijere oduševio Istanbul

U okviru svoje globalne turneje “30th Anniversary” svjetski poznati italijanski tenor, tekstopisac i kompozitor Andrea Bocelli održao je koncert u Istanbulu.

Foto: TGA

Istanbul, prijestolnica kulture i umjetnosti Turske, bio je pozornica za veličanstveni koncert “30th Anniversary” slavnog tenora Andrea Bocellija. Dok talijanska superzvijezda, nastupima širom svijeta, nastavlja slaviti svoje treće desetljeće na muzičkoj sceni, karte za ovaj spektakl u Istanbulu su bile rasprodane mjesecima unaprijed. 

Nakon Brazila, europska etapa turneje „30th Anniversary“ počela je u Istanbulu s velikim oduševljenjem obožavatelja, dok je stadion Beşiktaş Tüpraş dočekao 30.000 ljudi na događaju. Andrea Bocelli je tokom koncerta pratio Istanbulski državni simfonijski orkestar i hor Istanbulske opere. 

Koncert “30th Anniversary” privukao je pažnju kao prvi stadionski koncert u Turskoj na kojem je nastupio tenor. Spektakularan nastup još jednom je otkrio kulturno bogatstvo Istanbula, jer je koncert pratila publika iz cijele Turske i inostranstva. Turneja se nastavlja u Italiji, Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Američkim Državama.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content