Konjic, grad gdje trebamo provoditi naše vikende i slobodne dane

Fotograf Dženad Džino u teškim danima pandemije dao je podršku Konjicu, na način kako to najbolje zna, svojim fotografijama. A kada sve ovo prođe, mi se trebamo sjetiti kakav turistički biser imamo u našoj zemlji i gdje trebamo provoditi naše vikende i slobodne dane.

Foto: Dženad Džino

Očaravajuće je okruženje ovog malog ali ujedno i jednog od najstarijih gradova Bosne i Hercegovine. Tamo nas čeka hladna, lijepa Neretva, Kamena ćuprija, sunce, rafting i Boračko jezero. 

Foto: Dženad Džino

Grad je prava riznica pa još pored stare Repovačke džamije i Pravoslavne crkve, možete posjetiti i Franjevački samostan iz 16. stoljeća, kuću Zuke Džumhura, te muzej u samostanu župe Sv. Ivana Krstitelja i već čuveni i dobro poznati „Titov bunker“.

Foto: Dženad Džino

Ako se odlučite provesti jedan vikend u gradu na Neretvi neće vas mnogo koštati. U gradu imaju dva-tri hotela, restorani i hanovi koji su poprilično jeftini ali i samo uživanje uz rijeku na plaži ne košta ništa. Obavezno vam preporučujemo da se prošetate kroz konjičke dućane, da probate domaće sokove od zove, džulbe-šećer ruže, nara ili nešto toplo kao salep ili bosanska kahva.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content