Konjic, grad gdje trebamo provoditi naše vikende i slobodne dane

Konjic, grad gdje trebamo provoditi naše vikende i slobodne dane

Fotograf Dženad Džino u teškim danima pandemije dao je podršku Konjicu, na način kako to najbolje zna, svojim fotografijama. A kada sve ovo prođe, mi se trebamo sjetiti kakav turistički biser imamo u našoj zemlji i gdje trebamo provoditi naše vikende i slobodne dane.

Foto: Dženad Džino

Očaravajuće je okruženje ovog malog ali ujedno i jednog od najstarijih gradova Bosne i Hercegovine. Tamo nas čeka hladna, lijepa Neretva, Kamena ćuprija, sunce, rafting i Boračko jezero. 

Foto: Dženad Džino

Grad je prava riznica pa još pored stare Repovačke džamije i Pravoslavne crkve, možete posjetiti i Franjevački samostan iz 16. stoljeća, kuću Zuke Džumhura, te muzej u samostanu župe Sv. Ivana Krstitelja i već čuveni i dobro poznati „Titov bunker“.

Foto: Dženad Džino

Ako se odlučite provesti jedan vikend u gradu na Neretvi neće vas mnogo koštati. U gradu imaju dva-tri hotela, restorani i hanovi koji su poprilično jeftini ali i samo uživanje uz rijeku na plaži ne košta ništa. Obavezno vam preporučujemo da se prošetate kroz konjičke dućane, da probate domaće sokove od zove, džulbe-šećer ruže, nara ili nešto toplo kao salep ili bosanska kahva.